Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 6. 2018,
14.35

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Lidl Slovenija

Foto: Yeremie Pierre Noir (vir: ZPMS)

Natisni članek

ZPMS dobrodelni dogodek advertorial Lidl Slovenija Ustvarimo boljši svet Pomežik soncu

Petek, 15. 6. 2018, 14.35

2 meseca, 1 teden

Slovenski rockerji združeni v dobrodelnosti

Vsebino omogoča Lidl Slovenija

Foto: Yeremie Pierre Noir (vir: ZPMS)

Pomežik

Vrhunska energija ter navdihujoč plesni in glasbeni program sta združila slovenske glasbenike na dobrodelnem koncertu Zveze prijateljev mladine Slovenije.Koncert Otroci za otroke bo na sporedu prvega programa RTV Slovenija v sobotro, 16. junija, ko bodo vzpostavili klicni center, kjer bodo znani Slovenci sprejemali donacije gledalcev.

Dobrodelni koncert Otroci za otroke, ki ga je kot sponzor v okviru svoje trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet podprlo podjetje Lidl Slovenija, je na Kongresnem trgu potekal v okviru festivala Junij v Ljubljani. Koncert je bil zadnja točka celodnevnega dogajanja, ki so ga poimenovali Dan za rock z Zvezo prijateljev mladine Slovenije.

Prizorišče se je po številnih delavnicah ob mraku spremenilo v rockovski oder, kjer so zavladalo srčnost, optimizem in dobra glasba.

Matej Markovič
Trendi V drobnem nasmehu in solzi sreče se skriva velika nagrada

Dobrodelni koncert ponovno na sporedu RTV Slovenija

Čudovit koncert ni bil namenjen le obiskovalcem Kongresnega trga, ampak ga je kamera RTV Slovenija posnela tudi za tiste, ki se jim dogodka ni uspelo udeležiti.

Dobrodelni nastop Rock mulčkov in njihovih glasbenih gostov bomo z vklopi iz klicnega centra lahko ponovno slišali in videli v soboto, 16. junija, ob 20. uri na prvem programu Televizije Slovenija. Prav tako bo poslušalcem na voljo na prvem programu Radia Slovenija.

V tem času bodo znani Slovenci v klicnem centru sprejemali klice gledalcev, ki bodo pripravljeni prispevati donacije za letovanje otrok.

Dobrodelni koncert začeli najmlajši …

Pomežik | Foto:

Obiskovalce je s pravo rock glasbo in super uvodom v dobrodelni koncert ogrela mlada glasbena zasedba 8energy. Skupino, ki je svojo glasbeno pot začela pri osmih letih, sestavljajo Kajetan Grižonič (vokal in bas), Martin Varljen (kitara) Tim Černeka (kitara) in Enei Rojac (bobni).

Uro kasneje so oder zavzeli otroci otroškega pevskega zbora OŠ Nove Jarše, bolj znani kot Rock mulčki, pod vodstvom zborovodje Emirja Jušiča. Več kot 80 pevcev zbora poje pop in rock skladbe ter skozi petje družbi podaja pozitivna sporočila.

Dokazali so, da lahko tudi otroci razumejo in prenašajo sporočila skozi pesmi in da imajo tudi oni moč pomagati drugim.

  • Rock mulčki in Orleki:

… in nadaljevali v družbi uveljavljenih zvezd

Pomežik | Foto:

Z Rock mulčki so v dvournem koncertu za pravo vzdušje poskrbeli še znani slovenski glasbeniki – Grega Skočir (Big Foot Mama), Hamo (Tribute 2 Love), Neisha in Mala šola rokenrola, Tina Marinšek, Tinkara Kovač, Dan D, Klemen Klemen, Orlek, MRFY, BO! in Koala Voice.

Pridružili so se jim tudi otroci iz Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana in Otroški pevski zbor OŠ Koper. S plesno točko sta koncert popestrila plesalka na vozičku Nastija Fijolič in njen soplesalec Klemen Pirman.

Pomežik | Foto:

Z veseljem, dobro voljo in odlično glasbo so Rock mulčki in njihovi glasbeni gostje poskrbeli za čarobno vzdušje in obiskovalcem pričarali nepozaben večer.

Jernej Slivnik
Trendi Jernej Slivnik s svojim pogledom na svet uči druge, tudi svojega trenerja

Pomežik za otroke

Pomežik | Foto:

Miha Brajnik, ki je sproščeno povezoval koncert, je večkrat poudaril pomen dobrodelnosti in spodbujal obiskovalce k donacijam za letovanja otrok iz socialno šibkejših okolij v okviru humanitarnega programa Pomežik soncu®, ki poteka že od leta 1999.

Pomežik soncu® je mogoče podpreti tudi prek SMS-sporočila. Pošljite ključno besedo POMEZIK5 na 1919 in prispevali boste pet evrov za letovanje otrok, ki jim starši zaradi socialne stiske ne morejo omogočiti počitnic na morju.

Pomež | Foto: Osnovni namen humanitarnega programa Pomežik soncu® je omogočiti otrokom, ki izhajajo iz družin v socialni stiski, popolnoma brezplačne, sproščujoče, varne, ustvarjalne in aktivne počitnice.

Otroke predlagajo šolske svetovalne službe, centri za socialno delo ali posamezniki, pa tudi zdravnik pediater ali jih prijavijo starši. Otrokom omogočimo pogoje za kakovostno preživljanje prostega časa, ko se lahko sprostijo, si naberejo novih moči za šolske obveznosti in doživijo nepozabne trenutke. Otroke in mlade vključimo v letovanje skupaj z otroki, ki letujejo samoplačniško. Programi na letovanjih so zasnovani tako, da delujejo preventivno ter spodbujajo pozitivne vrednote pri otrocih in mladih.

Pomežik soncu® omogoča letovanja otrokom iz socialno ogroženih družin in tudi zdravstvena letovanja otrok s posebnimi potrebami iz socialno ogroženih družin.

hribi logarska dolina družina
Trendi "Toliko časa, kot si bil zunaj, si potem lahko na računalniku"

Ustvarimo boljši svet | Foto: V Lidlu Slovenija o boljšem svetu ne sanjajo, temveč ga skupaj s svojimi sodelavci, kupci, poslovnimi partnerji ustvarjajo. Vsak dan.

Lidl Slovenija bo med 28. junijem in 11. julijem oblikoval tudi posebno donacijsko prodajno akcijo in sicer bodo lahko kupci z nakupom Lidlovih izdelkov Lupilu in Cien baby iz redne ponudbe prispevali 10 centov za letovanje otrok s posebnimi potrebami iz socialno šibkejših družin.

Ne spreglejte