Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 7. 2015,
11.46

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Siol.net

Natisni članek

Vrt Vrt dekoracija romantika poletje naredi sam Lidl Slovenija advertorial

Četrtek, 2. 7. 2015, 11.46

2 meseca, 1 teden

Pričarajte si pravljični poletni vrt

Siol.net

Vrt je poleti lahko podaljšek bivalnega prostora in priložnost za čisto drugačna doživetja, ki dobijo poseben čar predvsem ponoči.

Sanjate o vrtu, ki ste ga občudovali v kakšnem romantičnem filmu, vendar ne veste, kako bi se lotili prenove? V resnici boste za novo preobleko vrta potrebovali zelo malo materiala, še manj pa bo dodatnih stroškov, pomagate si lahko s pripomočki, ki jih imate že doma – samo dodelite jim novo vlogo.

Pobrskajte po shrambi, počistite podstrešje in spraznite klet – stara šara lahko postane popoln dodatek za vrt.

Ko rožice rastejo iz gojzarjev

 | Foto:

Bi si lahko zamislili lepši konec za stare pohodne čevlje? Gotovo imate doma kakšen odslužen par, ki bo po novem lahko postal glavna atrakcija na vašem vrtu.

Na podplatih naredite luknjo ali dve in čevlje napolnite z zemljo. Vanje posadite svoje najljubše cvetlice ali celo začimbe in jih postavite na vidno mesto. Lahko jih tudi obesite ob steno ali na ostrešje.

 | Foto:

Podobno novo življenjsko vlogo pa lahko dobijo tudi gumijasti škornji.

Cvetlice lahko posadite kjerkoli

 | Foto:

Dekoracija vrta ne pozna omejitev, cvetlice lahko posadite praktično kjerkoli – tudi v staro samokolnico, neuporabno pnevmatiko, v pletene košare ali stare kuhinjske lonce. Poživite jih in jim dodajte osebno noto z nekaj barve ali bleščicami.

 | Foto:

Novo priložnost lahko podelite tudi starim babičinim posodam.

Kamen ob kamen … mozaik

 | Foto:

Kamenčki, ki ste jih lani pridno nabirali ob obali, lahko postanejo glavna umetniška atrakcija na vrtu. Lahko jih sestavite v poseben mozaik na kamniti potki ali dovolite otrokom, da sprostijo svojo domišljijo in z barvami ustvarijo poseben pravljični svet.

Zvečer je čas za romantiko in večerna druženja ob soju posebne svetlobe

 | Foto:

Po sončnem zahodu lahko vaš novi vrt doživi še eno preobrazbo – z nekaj svečami, ki jih postavite v stare lončke za vlaganje, lahko pričarate intimno romantiko za dva. Lončke lahko obesite ali jih prerazporedite po vrtu.

 | Foto:

S pajčevino žarnic, ki se bodo prepletale nad vašo glavo, pa boste dobili občutek, kot da so zvezde bliže vašemu pogledu.

Ne kupujte novih žarnic: uporabite lahko novoletne lučke, svečke pa lahko postavite tudi v pobarvane stare pločevinke.

Lesene palete so v modi tudi na vrtu

 | Foto:

Lesene palete imajo lahko nešteto različnih novih vlog – odvisno od vaše domišljije in ročnih spretnosti. Z malo barve lahko postanejo priročna vrtna mizica, lahko jih spremenite v klop ali pa postanejo celo odlična podlaga za zelenjavni vrt.

Tudi terasa lahko postane vaš romantičen kotiček

Nimate vrta? Nič za to. Tudi na terasi sredi mesta si lahko pričarate pravljično vzdušje, na katerem boste z veseljem preživeli vroče poletne večere. Osredotočite se na manjše spremembe, saj vas omejuje prostor. Veliko lahko naredite z osvetljavo - prav tako s svečami ali verigo novoletnih lučk.

Zelišča posadite v pleteno posodo in jo postavite sredi mize, kanček igrivosti pa lahko dodate si pisanimi papirnatimi lampiončki ali vetrnicami. Če imate streho, lahko pod njo napeljete vrv, na katero boste lahko sproti obešali fotografije spominov na poletna potepanja.

 | Foto:

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte