SiolNET. Trendi Ustvarimo boljši svet
Siol.net
  • Messenger
  • Messenger

Preprosti in izvirni koraki do novega pohištva

 | Foto:
Siol.net

Prenavljate stanovanje, sobo ali pa vrt? Preverite, kje lahko dobite lesene palete, in z njimi ustvarite pohištvo, ki vam ga bodo vsi zavidali.

Pripravite palete in veselo na delo! Kaj lahko ustvarimo z njimi? Praktično vse. Pisalno mizo, klubsko mizo, dodatke za na teraso, okvirje za slike, police, kavč, stojalo za čevlje, gugalnico in še kaj.

Nas sta navdušila klubska miza in kavč, zato vam predstavljamo podrobne napotke za izdelavo.

Za klubsko mizo potrebujemo dve paleti, brusni papir, barvo, žago, žeblje in kladivo. Paleto pobrusimo, da s tem preprečimo morebitne poškodbe s trskami, ki bi lahko štrlele iz palet. Ko končamo brušenje, paleto pobarvamo. Pri izbiri barve lahko eksperimentirate. Ko se barva posuši, pričvrstite paleti skupaj. Na spodnjo lahko pričvrstite še koleščka, tako da boste mizo iz palet lahko lažje premikali po prostoru. Spodnjo paleto lahko uporabite kot prostor za odlaganje časopisov.

Če imate doma teraso ali pa igralno sobo za otroke, ki si jo želite prenoviti, je dobra ideja kavč iz palet, ki se lahko v trenutku spremeni v ležišče. Morda tudi za goste.

Potrebujemo šest palet. Pobrusimo jih. Na izbiro imamo več možnosti: lahko se odločimo in palete pustimo v naravni barvi, lahko pa jih prebarvamo. Svetujemo izbor bele, črne ali temnorjave barve. Pustimo jih, da se posušijo, nato pa jih postavimo v črko L. Palete pričvrstimo skupaj. Lahko po eni stranici namestimo še naslonjalo, ki ga prav tako izdelamo iz palet. Na palete namestimo še jogije, blazine in odeje, torej vse, kar je potrebno za udobje.

Pred začetkom dela si oglejte tudi spodnji video.

Iz palet lahko naredite tudi čudovito pasjo utico. Kar pa je najpomembneje – ne bo vam vzelo veliko časa, tako da bo vaš štirinožni prijatelj do svojega novega doma prišel še tisti dan, ko boste začeli delo. Na koncu utico še prebarvajte.

Že veste, kaj boste počeli ta konec tedna?

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin