Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 5. 2015,
8.36

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Siol.net

Foto: Bor Slana
Video: Igor Djilas

Natisni članek

Lidl Slovenija Ustvarimo boljši svet vip štafeta Neisha Mačja hiša advertorial

Torek, 12. 5. 2015, 8.36

2 meseca, 2 tedna

Neisha poziva h kastraciji (video)

Siol.net

Foto: Bor Slana
Video: Igor Djilas

Neisha in Muki, simpatičen, a zelo previden perzijski mačkon, sta za en dan postala vesela ambasadorja Mačje hiše in sporočila: kastrirajte in sterilizirajte!

Mačja hiša, ki v svoje zavetje na leto sprejme in oskrbi 600 zapuščenih mačk, je gostila dva zelo zanimiva gosta. Na obisk sta prišla pevka Neisha in njen ponosen maček Muki. Njun obisk pa ni bil naključen: postala sta ambasadorja za en dan.

Pomaga lahko vsak

Eno glavnih poslanstev zavoda Mačja hiša je ozaveščanje o problematiki brezdomnih mačk, tudi s pozivi h kastraciji in sterilizaciji. "Ali ste vedeli, da ima lahko ena nesterilizirana mačka v petih letih 20 tisoč potomcev? To je noro," nam je že takoj na začetku povedala Neisha, velika ljubiteljica mačk. Jezi se na vse tiste, ki posvojitev mačk jemljejo preveč zlahka. "Maček ti spremeni življenje, predvsem pasemski maček, kot je Muki," je povedala. Muki je v njen dom vnesel nepopisno veliko razigranega veselja, ampak tudi skrbi.

Muki je kastriran in tako je tudi prav, je prepričana Neisha. To sporočilo želi prenesti vsem lastnikom mačk, ki ne želijo novih mladičkov, in tudi vsem donatorjem, ki bi lahko z majhnim prispevkom pomagali, da bi bilo na cesti manj potepuških mačk.

Podprite delo Mačje hiše in pomagajte številnim brezdomnim mačkam. Svoje prispevke lahko nakažete na TRR zavoda Mačja hiša:

SI56 6100 0000 2600 529
BIC/SWIFT: HDELSI22

 | Foto:

Ozaveščanje se začne že pri najmlajših

Zavod Mačja hiša v prihodnjih mesecih načrtuje delavnice za otroke, na katerih bodo najmlajše na zabaven predstavili , kako primerno in odgovorno skrbeti za svoje hišne ljubljenčke, ter jih hkrati opozorili tudi na pomembnost pravočasne sterilizacije in kastracije.

Prvo poskusno delavnico je za nas izpeljala Neisha, ki se je z veseljem odzvala na nominacijo Špele Jereb in VIP-štafeto prepoznala kot odlično priložnost, da doda svoj prispevek za boljše življenje številnih potepuških mačk, ki nesrečno in brez nadzora tavajo po naših ulicah.

Veliko mačk sprejmejo v težkem stanju

Mačja hiša v svoje zavetišče sprejme vse mačke, ki so ostale brez doma in ljubeče družine, da bi zanje skrbela. V povprečju jih na leto sprejmejo 600, letošnje leto pa napoveduje rekord, saj so jih samo v prvih treh mesecih sprejeli že 117. "Nekatere mačke pridejo v našo hišo v katastrofalnem stanju. Lahko so ranjene in tudi sestradane," je povedala Helena Grah, veterinarka Mačje hiše. Vsako mačko pregledajo in pozdravijo. Približno polovico jih ljudje posvojijo, drugo polovico pa spustijo nazaj na cesto.

Zavod Mačja hiša deluje in pomaga zapuščenim mačkam samo s pomočjo donacij dobrih ljudi, zato jim vsaka pomoč prav pride.

 | Foto:

Lidl Slovenija je v okviru VIP štafete daroval vrednostne bone za Mačjo hišo, ki jih bodo lahko izkoristili za nakup hrane za brezdomne mačke.

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte