SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
 • Messenger
 • Messenger
Že v videoteki DKino!

Odred odpisanih (The Suicide Squad)

Odred odpisanih | Blitz Film & Video Distribution | Foto:
Blitz Film & Video Distribution
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Režiser uspešnice Varuhi galaksije in njenega nadaljevanja predstavlja izjemno hvaljeno in ultranasilno akcijsko komično pustolovščino o skupini protijunakov, ki v zameno za skrajšanje zapornih kazni sodeluje v nevarni tajni misiji, od uspeha katere je odvisna usoda človeštva.

ZDA │ 2021 │ 126 min. │ Akcijska komična pustolovščina

R: James Gunn I: Margot Robbie, Idris Elba, John Cena, Viola Davis, Sylvester Stallone

IMDb: 7,3/10 │ Rotten Tomatoes: 90 % │ Uporabniki Googla: 85 %

Superzločinci Harley Quinn, Bloodsport, Peacemaker in skupina norih zapornikov iz zapora Belle Reve se pridružijo izjemno tajni in nadvse sumljivi operativni enoti X. Izkrcajo jih na oddaljenem otoku Corto Maltese, polnem sovražnikov, kjer zlohotni projekt Starfish grozi celemu svetu.

1 / 17
2 / 17
3 / 17
4 / 17
5 / 17
6 / 17
7 / 17
8 / 17
9 / 17
10 / 17
11 / 17
12 / 17
13 / 17
14 / 17
15 / 17
16 / 17
17 / 17

"Drugi poskus upodobitve Odreda odpisanih prekaša izvirnik ... Harley Quinn in Rick Flag sta se vrnila v nori mešanici, polni humorja in odsekavanja glav." Richard Roeper, Chicago Sun-Times


"Film ni primeren za otroke. Pravzaprav ni primeren niti za odrasle. Toda večni notranji mladostnik, ki živi v vseh nas, se bo ob njem skoraj zagotovo zabaval." Donald Clarke, Irish Times


"Film Odred odpisanih je zelo smešen, mračno samozaveden in šokantno nasilen – osvežujoča mešanica znanih konvencij in krvave satire. V morju nadaljevanj, ponovnih zagonov, križancev in zgodb o izvoru izstopa tako kot le malo drugih nedavnih priredb." David Sims, The Atlantic


Napovednik filma Odred odpisanih:

Zanimivosti:

 • Film Jamesa Gunna temelji na stripih stripovske založbe DC Comics in je samostojno nadaljevanje slabo sprejetega filma Odred odpisanih (2016) v režiji Davida Ayerja.
 • Odred odpisanih | Foto: To je deseti celovečerec iz razširjenega filmskega vesolja stripovske založbe DC po filmih Jekleni mož (2013), Batman proti Supermanu: Zora pravice (2016), Odred odpisanih (2016), Čudežna ženska (2017), Liga pravičnih (2017), Aquaman (2018), Shazam! (2019), Ptice roparice (2020) in Čudežna ženska 1984 (2020) ter med vsemi eden od najbolj hvaljenih.
 • Tri članice in en član igralske zasedbe filma so znova odigrali svoje vloge iz prejšnje različice.
  Odred odpisanih | Foto:
  Ti so Margot Robbie (Harley Quinn), Joel Kinnaman (polkovnik Rick Flag), Jai Courtney (stotnik Bumerang) in Viola Davis (Amanda Waller).
 • Režiser je navdih za snemanje filma črpal iz vojnih filmov in stripov o Odredu odpisanih, ki jih je v 80. letih prejšnjega stoletja spisal John Ostrander.

  Odred je namenoma napolnil z obskurnimi in neznanimi zlikovci, saj je menil, da bodo ti bolj zvesti likom iz stripov.
  Odred odpisanih | Foto:
  "Želel sem obdržati izvirno vizijo Johna Ostranderja o večinoma drugorazrednih antagonistih. V superzlikovcih, ki niso tako dobri niti v tem, da so slabi, obstaja prirojen tragični element."
 • V Odredu odpisanih (2016) je imela Harley Quinn (Margot Robbie) na hrbtu vtetoviran napis "Lastnina Jokerja", v tem filmu pa se njena tetovaža glasi "Nikogaršnja lastnina".

  Odred odpisanih | Foto: Z njenega obraza so odstranili tudi tetovažo "Rotten" (Pokvarjena), saj ta ni bila všeč ne režiserju ne igralki.
 • Idrisa Elbo (Bloodsport) so sprva najeli, da bi zamenjal Willa Smitha v vlogi Floyda Lawtona/Deadshota, vendar so se pozneje odločili, da bo Elba upodobil nov lik.

  S tem so Smithu omogočili, da ponovi svojo vlogo v katerem od prihodnjih projektov.
 • Odred odpisanih | Foto: John Cena (Peacemaker) je svoj lik v filmu opisal kot "kretensko različico Stotnika Amerike".
 • James Gunn se je pri snemanju filma večinoma uporabljal praktične posebne učinke.

  To je zanj predstavljalo olajšanje, saj sta prejšnja njegova filma, Marvelovi Varuhi galaksije (2014) in Varuhi galaksije 2 (2017), temeljila na digitalnih posebnih učinkih.

  Odred odpisanih | Foto: Režiser je v intervjujih poudaril tudi to, da je imel v nasprotju z omenjenima filmoma tokrat veliko več ustvarjalne svobode.
 • Režiserjev najljubši prizor v filmu je, ko King Shark – temu je glas posodil Sylvester Stallone – človeka prepolovi.

  Omenjen lik so ustvarili z digitalnimi posebnimi učinki, medtem ko so za njegovo žrtev uporabili lutko s protetiko.
Filmski biseri s preteklih Liffov Trendi Filmski biseri s preteklih Liffov

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na NEO.

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Stopnja smrti Trendi Stopnja smrti (Boss Level) Snake Eyes: G.I. Joe Trendi Snake Eyes: G.I. Joe (Snake Eyes: G.I. Joe Origins) Mortal Kombat Trendi Mortal Kombat Čudežna ženska 1984 Trendi Čudežna ženska 1984 (Wonder Woman 1984)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin