SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
 • Messenger
 • Messenger
Že v videoteki DKino!

Možje X: Temni Feniks (X-Men: Dark Phoenix)

Možje X: Temni Feniks
X-Men: Dark Phoenix © 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Najnovejši film v franšizi Možje X pripoveduje spektakularno zgodbo o preoblikovanju nadarjene mutantke Jean Grey v najmočnejšo in najnevarnejšo silo v vsem vesolju.

ZDA, Kanada │ 2019 │ 109 min. │ Akcijska domišljijska pustolovščina

R: Simon Kinberg│ I: Jennifer Lawrence, James McAvoy, Jessica Chastain, Sophie Turner

IMDb: 5,8/10 │ Rotten Tomatoes: 23 % │ Uporabniki Googla: 72 %

Mutantka Jean Grey med reševalno misijo v vesolju absorbira kozmično energijo, ki ji da neverjetno, a nestabilno moč in jo spremeni v Temnega Feniksa.

TV-priporočila: Glasbeni filmi Trendi Kdo neki v tem filmu poje?

Ko začne izgubljati nadzor, njena dejanja razdvojijo Može X. Ti se znajdejo pred dilemo – ali je življenje članice njihove ekipe vredno več kot življenja drugih ljudi na svetu?

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

"Turnerjeva je v vseh točkah zgodbe osredotočena na duševno stanje lika, na njegovo bolečino, jezo, zmedo, žalost in grozo. To omogoča drugačno vrsto filma Možje X in enega od boljših." Mick LaSalle, San Francisco Chronicle

DC-jevi superjunaki Trendi Vabljeni v razburljiv svet DC-jevih superjunakov in protijunakov

"Temni Feniks, dvanajsti film v skoraj dve desetletji stari franšizi, se dvigne iz pepela neumnega in napihnjenega filma Možje X: Apokalipsa – to ni ravno prosto leteča ptica, je pa precej bolje od tistega, kar je prišlo prej." Leah Greenblatt, Entertainment Weekly

V videoteki DKino na televiziji Telekoma Slovenije si oglejte še druge filme iz filmske serije Možje X: Možje X (2000), Možje X2 (2003), Možje X: Zadnji spopad (2006), Možje X na začetku: Wolverine (2009), Možje X: Prvi razred (2011), Wolverine (2013), Možje X: Dnevi prihodnje preteklosti (2014), Deadpool (2016), Možje X: Apokalipsa (2016) in Logan: Wolverine (2017).

Napovednik filma Možje X: Temni Feniks:

Zanimivosti:

 • Temni Feniks je dvanajsti del filmske serije Možje X – ta poleg sedmih filmov iz franšize Možje X vključuje še tri samostojne celovečerce o Wolverinu in dva o Deadpoolu – in nadaljevanje filma Možje X: Apokalipsa iz leta 2016.
  Možje X: Temni Feniks
  Hkrati je to zadnji film v seriji, ki ga je produciral studio 20th Century Fox. Po Disneyjevem prevzemu omenjenega studia se bo saga namreč preselila v Marvelovo filmsko vesolje.
 • To je drugi film po Možeh X: Zadnjem spopadu (2006), v katerem se mutantka Jean Grey prelevi v Temnega Feniksa.
  Zgodbi obeh filmov temeljita na stripovski fabuli Saga o Temnem Feniksu, ki sta jo leta 1980 pod okriljem stripovske založbe Marvel ustvarila pisec Chris Claremont in ilustrator John Byrne.
 • Temni Feniks je celovečerni režijski prvenec scenarista in producenta Simona Kinberga.
  Možje X: Temni Feniks Ta se je med drugim (so)podpisal pod scenarije uspešnic Gospod in gospa Smith (2005) in Sherlock Holmes (2009) ter štirih filmov iz serije Možje X vključno z Zadnjim spopadom in Temnim Feniksom, kot eden od scenaristov filma Marsovec (2015) pa je bil nominiran za oskarja za najboljši film leta.
 • Sophie Turner je med pripravami na vlogo Temnega Feniksa proučevala duševne bolezni.
 • Sloviti skladatelj Hans Zimmer se je odločil, da ne bo več komponiral za filme o superjunakih, potem ko je ustvaril glasbene podlage za filme Superman, Čudežna ženska, Spider-Man in trilogijo Vitez teme, a ga je Simon Kinberg prepričal, da je sodeloval pri tem filmu.
 • Možje X: Temni Feniks Zgodba filma je umeščena v leto 1992. Istega leta so začeli izhajati stripi o Možeh X, v katerih so se mutanti predstavili v novih kostumih, na male zaslone pa je takrat prispela tudi istoimenska risanka.
 • Temni Feniks je prvi film v seriji, v katerem se ne pojavi Logan/Wolverine oziroma v katerem tega nihče ne omeni.

  Igralec Hugh Jackman se je namreč po filmu Logan: Wolverine (2017) upokojil od igranja tega lika, v filmu Deadpool 2 (2018) pa so uporabili posnetke iz snemanja filma Možje X na začetku: Wolverine (2009).
Oktobrski vrhunci programa AMC Trendi Nove ekskluzivne serije za odrasle in prikupne vsebine za najmlajše

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Brightburn Trendi Brightburn Godzila II: Kralj pošasti Trendi Godzila II: Kralj pošasti (Godzilla: King of the Monsters) Shazam! Trendi Shazam!

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin