Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 11. 2017,
12.34

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

premiera TV-serija Pickbox Vikingi TV Telekoma Slovenije

Četrtek, 30. 11. 2017, 12.34

4 leta, 6 mesecev

Televizija Telekoma Slovenije

Kdo bo zavladal v peti sezoni Vikingov? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vikingi S5

V videoteki Pickbox na televiziji Telekoma Slovenije ne zamudite ekskluzivne premiere pete sezone izjemno hvaljene serije, posvečene najslavnejšim imenom nordijske mitologije in zgodovine.

V videoteki Pickbox si že lahko ogledate prve štiri sezone Vikingov, 120-minutna regijska premiera pete sezone tega epskega zgodovinskega spektakla pa bo tam na voljo od četrtka, 30. 11., le nekaj ur po ameriški premieri.


Preberite še: Kri in izdaje v novi sezoni Vikingov #video


O novostih pete sezone je spregovoril Michael Hirst, ustvarjalec in scenarist serije Vikingi.

Zanimiva, napeta in dinamična sezona z odlično zgodbo

Peta sezona Vikingov se poigrava z zamislijo politične privrženosti, sklepanjem in kršenjem zavezniških dogovorov ter z gledanjem na lastno korist v primerjavi z družbeno. Hirst je razkril, da bo prav zato to zanimiva, napeta in dinamična sezona z odlično zgodbo.

Najnovejšo pridobitev Vikingov, škofa Heahmunda, igra Jonathan Rhys Meyers, s katerim je Hirst že sodeloval pri uspešni TV-seriji Tudorji. │Foto: MGM Television | Foto: Najnovejšo pridobitev Vikingov, škofa Heahmunda, igra Jonathan Rhys Meyers, s katerim je Hirst že sodeloval pri uspešni TV-seriji Tudorji. │Foto: MGM Television

"Zgodba je obsežna. V sezoni, ki se prekriva z resničnim načinom delovanja vikinške družbe, se dogaja veliko stvari. Razmišljati smo morali o tem, da v tem času ni bilo zasebnih držav, samo majhne, samostojne kraljevine, ki so se ves čas borile med seboj."

Preplet resničnega zgodovinskega ozadja in nadnaravnih elementov

Četrti in peti sezoni je skupno, da se osredotočata na Ragnarjevo družino, v peti pa jih najdemo ločene, sprte in v vojni. Brata se odpravita vsak na svojo stran sveta in se trudita osvojiti čim več ozemlja – eden odpotuje do Sredozemlja in Tunizije, drugi na Islandijo.


Preberite še: Hitre in drzne franšize vračajo udarec #foto


Širjenje na nova geografska območja je ena od rdečih niti pete sezone, toda nove lokacije snemanja niso del kreativnega procesa, temveč so združene z resničnimi dogodki.

V peti sezoni Vikingov bo eden od bratov odpotoval do Sredozemlja in Tunizije, drugi pa na Islandijo. │Foto: MGM Television | Foto: V peti sezoni Vikingov bo eden od bratov odpotoval do Sredozemlja in Tunizije, drugi pa na Islandijo. │Foto: MGM Television

"Vikinški vpliv je dosegel toliko krajev. Predstavljajte si, kako majhne so bile vikinške kraljevine, a kako so vplivale na svet. Če se je v zgodovini kaj zgodilo, to hočem uporabiti v svojih serijah, in to počnem tudi z Vikingi," je o tem povedal Hirst.

Nova sezona bo prinesla tudi nadnaravne elemente v obliki videnj nordijskih bogov, a razlika med videnji in sanjami ter resničnostjo bo očitna.

Najprivlačnejši lik nove sezone bo upodobil Jonathan Rhys Meyers

Najprivlačnejši lik nove sezone je prav gotovo škof Heahmund. Tega igra Jonathan Rhys Meyers, s katerim je Hirst že sodeloval pri Tudorjih.

Heahmund je zgodovinska osebnost, Saksonec in pripadnik skupine bojevniških škofov, ki so pozneje postali vitezi templjarji, in se odlično vklopi v zgodbo.

Ustvarjalec in scenarist serije Michael Hirst obljublja, da bo peta sezona Vikingov najbolj krvava in surova do zdaj. │Foto: MGM Television | Foto: Ustvarjalec in scenarist serije Michael Hirst obljublja, da bo peta sezona Vikingov najbolj krvava in surova do zdaj. │Foto: MGM Television

Hirst o liku pravi: "Ko smo v zgodovinskih virih našli škofa Heahmunda, smo našli saksonskega bojevnika, ki se lahko zoperstavi Ivaru, Bjornu in drugim Vikingom. Nekdo je omenil, da ga mora igrati Jonathan Rhys Meyers, kar je bilo zame odlično, saj je Jonathan strasten in veličasten, kot je bil omenjeni škof."


Preberite še: Harry Potter in Don Draper v vlogi ruskega zdravnika


"V novi sezoni Vikingov sem hotel pokazati tudi poganski fundamentalizem, da bi gledalci razumeli, da je poganstvo prava vera, v katero so nekateri globoko verjeli. To bomo videli tudi na primeru Flokija. Škof Heahmund in Floki sta pravzaprav globoka vernika različnih verstev, ki ju silijo v podobna dejanja."

Ekskluzivna regijska premiera pete sezone Vikingov bo v videteki Pickbox na televiziji Telekoma Slovenije dostopna od četrtka, 30. novembra.

Napovednik pete sezone Vikingov:


Kako gledati Pickbox?

Prve štiri sezone TV-serije Vikingi ter druge vsebine Pickboxa so na televiziji Telekoma Slovenije na voljo na programskem mestu 242*, do njih pa lahko dostopate tudi prek tipke Meni na daljinskem upravljalniku.

*Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte