Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 11. 2021,
8.52

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

maščevanje akcijski film triler srhljivka S.K. Dale Megan Fox TV Telekoma Slovenije

Četrtek, 18. 11. 2021, 8.52

2 leti, 5 mesecev

Že v videoteki DKino!

Dokler naju smrt ne loči (Till Death)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Dokler naju smrt ne loči | Blitz Film & Video Distribution

Blitz Film & Video Distribution

Ženska je po romantičnem večeru v osamljeni koči z lisicami priklenjena na moževo truplo, po življenju pa ji strežeta še plačana morilca. Glavno vlogo v tej hvaljeni akcijski srhljivki o sprevrženem maščevanju je odlično odigrala zvezdnica franšize Transformerji Megan Fox.

ZDA │ 2021 │ 86 min. │ Akcijska srhljivka

R: S.K. Dale I: Megan Fox, Eoin Macken, Aml Ameen, Callan Mulvey, Jack Roth

IMDb: 5,8/10 │ Rotten Tomatoes: 89 % │ Uporabniki Googla: 73 %

Emma je v stagnirajočem zakonu z Markom. Ta jo za deseto obletnico njune poroke odpelje v osamljeno hišo ob jezeru, kjer naj bi preživela romantičen večer, nato pa se zgodi srhljiv preobrat in Emma ostane priklenjena z lisicami na Markovo truplo.

Emma v hladu ostre zime spozna, da je bil to samo začetek Markovega sprevrženega maščevalnega načrta. V krvavem boju za preživetje ji namreč po življenju strežeta še plačana morilca ...

Fotogalerija
1 / 10

"V svojem celovečernem režijskem prvencu S. K. Dale vodi napeto igro mačke in miši, ki, osvežujoče, sama sebe ne jemlje preveč resno." Beatrice Loayza, New York Times


"Nezahtevna, malce trapasta, a vseeno popolnoma prevzemajoča in lepo tempirana izkušnja, ki vas bo prikovala na rob sedeža." Tomris Laffly, RogerEbert.com


"Dalova režija in predanost Foxove v veliki meri pripomoreta k temu, da je film Dokler naju smrt ne loči sijajno in razvedrilno delo." Manuel Betancourt, Variety


"Vznemirjenja se več kot oddolžijo za melodramatično namestitev in Foxova je sposobna vodilna akcijska igralka. Morda se film ne loči povsem od prenatrpanega podžanra, vendar ponuja vznemirljivo in zabavno vožnjo, dokler traja." Meagan Navarro, Bloody Disgusting


Napovednik filma Dokler naju smrt ne loči:

Zanimivosti:

  • Filma niso snemali na zunanjih prizoriščih in med zimo, temveč sredi poletja 2000 v studiu v bolgarski prestolnici Sofija. Sneg v filmu je umeten in izdelan iz papirja.
  • Dokler naju smrt ne loči | Foto: Megan Fox je v skoraj vseh prizorih, ki so jih posneli v obdobju od štirih do petih tednov, vlekla bolgarskega kaskaderja po tleh, zaradi časovne razlike med Bolgarijo in ZDA pa je v povprečju spala samo od dve do tri ure na dan.
  • Avstralski igralec Callan Mulvey si je leta 2003 v hudi prometni nesreči poškodoval levo oko, kar so ustvarjalci vključili v film.
  • Dokler naju smrt ne loči | Foto: Film bi morali začeti snemati marca 2000, na svoj rojstni dan pa je avstralski režiser filma S. K. Dale izvedel, da bodo zaradi pandemije koronavirusa zaprli studio in da mora celotna snemalna ekipa odpotovati domov.

    "V tej fazi nismo imeli pojma, kaj se dogaja, in nisem bil prepričan, ali je to začetek in konec moje filmske kariere," je pojasnil režiser. Nekaj mesecev pozneje, avgusta 2020, so film vendarle začeli snemati.
  • Dokler naju smrt ne loči | Foto: S. K. Dale, čigar rojstno ime je Scott Dale, je pred tem filmom posnel štiri kratke filme, to pa je njegov celovečerni režijski prvenec.
  • To je eden od treh filmov Megan Fox, ki so izšli leta 2021, in pri kritikih najbolje ocenjen film igralkine kariere.

    Njena druga letošnja projekta, akcijski kriminalni triler Midnight in the Switchgrass (2021) in kriminalna drama Night Teeth (2021), sta kritike pustila veliko bolj hladne.
Liffe 2021 v videoteki DKino
Trendi Spremljajte Liffe 2021 iz udobja svojega domačega kavča

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na NEO.


V videoteki DKino si oglejte tudi:

Obetavna mladenka
Trendi Obetavna mladenka (Promising Young Woman)
Ne povej nikomur
Trendi Ne povej nikomur (Don't Tell a Soul)
Maščevanje
Trendi Maščevanje (Revenge)
Tisti, ki mi želijo smrt
Trendi Tisti, ki mi želijo smrt (Those Who Wish Me Dead)
Ne spreglejte