SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
FEBRUAR NA VIASAT HISTORY

28 dni po sledeh vojnih zločinov Maove Kitajske

0

termometer

 | Foto:

Ljubiteljice in ljubitelji zgodovine preverite, katere zanimive dokumentarne vsebine si boste februarja lahko ogledali na kanalu Viasat History.Maova Kitajska (Inside Mao's China)
V petek, 16. februarja, ob 20.50. │ Št. epizod: 1 x 60 min

Na vrhuncu maoizma je bila Kitajska ograjena od sveta, kot je danes Severna Koreja, pa čeprav so tudi takrat v državi živeli nekateri tujci z zahoda. Ti so poleti leta 1966 na lastni koži doživeli pretres, ki ga je sprožila kulturna revolucija.

V tem obdobju so mladi levičarski aktivisti v zahodni Evropi častili Maa kot znanilca utopične družbe. Ko pa je Kitajska v zgodnjih sedemdesetih letih začela stopati iz osame, so se morali številni zahodnjaki spopasti z grozljivo resnico.

Ko so ti vendarle pridobili dovoljenje, da zapustijo državo, jih je pretreslo spoznanje, da so njihovi evropski kolegi podpirali diktatorja, pred katerim so sami zbežali. │ Foto: Autentic

Osem dni, ki je ustvarilo Rim (Eight Days That Made Rome)

Foto: Drive TV | Foto: Foto: Drive TV

Od torka, 20. februarja, ob 21. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 2 x 60 min

V tej seriji voditeljica Bettany Hughes postavi konvencionalno kronologijo tisočletne zgodovine Rima na stran in se osredotoči na osem dni, ki so izoblikovali, preizkušali in zaznamovali njegovo veličino.

Vsaka epizoda razkriva Rim, kakršnega poznamo danes, ter njegove plemenite in temačne trenutke iz preteklosti, ki še danes odmevajo po svetu.

Vojni zločini (Wartime Crime)

Foto: TBC | Foto: Foto: TBC

Ob ponedeljkih, od 5. februarja, ob 21. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 6 x 60 min

Medtem ko so se na bojiščih druge svetovne vojne dogajala nepredstavljiva grozodejstva, so doma vladale nekoliko bolj stabilne razmere. Kljub temu pa je vojna v zbombardiranem Londonu, okupirani Franciji in sami nacistični Nemčiji omogočila razcvet kriminala.

Ta serija v šestih delih predstavlja ulične tolpe, roparje, podivjane dezerterje, spolne izprijence in serijske morilce, katerih kriminalni nagon so spodbudile vojne razmere tistega časa.

Po sledeh umora (Murder Maps)

Foto: 3DD | Foto: Foto: 3DD

Od četrtka, 22. februarja, ob 20. uri. │ Sezona: 3. │ Št. epizod: 4 x 60 min

Štiri nove epizode v družbi Nicholasa Daya predstavijo umore s trupli v zabojih v Brightonu, umore ob obrežni poti, umor v kislinski kopeli ter zloglasno zgodbo o Ruth Ellis, zadnji ženski, ki so jo obesili v Združenem kraljestvu, kar je privedlo do ukinitve smrtne kazni v ZK deset let zatem.Kanal Viasat History se na televiziji Telekoma Slovenije nahaja na programskem mestu 106.*

Kanal je vključen v programsko opcijo MEGA HD in omogoča funkcijo sedemdnevnega ogleda nazaj.

Če želite izvedeti podrobnosti o posameznih vsebinah in preveriti natančen čas njihovega predvajanja, obiščite najzanesljivejši TV-spored kanala Viasat History.

*Velja za komunikator BOX.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin