Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 7. 2015,
16.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

zvezdniki

Nedelja, 26. 7. 2015, 16.05

8 let

Top 10 zvezdnikov, ki jim je uspelo tudi v podjetništvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na ponedeljkov seznam top 10 smo tokrat uvrstili zvezdnike iz filmskega, športnega in modnega sveta, ki so svoj zaslužek znali še obogatiti in se izkazali tudi v poslovnem svetu.

1. Jessica Alba

Igralka Jessica Alba je pri 34 letih zaljubljena žena, ljubeča mama dveh hčerk, uspešna igralka in še bolj uspešna poslovna ženska. Je soustanoviteljica podjetja Honest, blagovne znamke naravne kozmetike, hišnih čistil in izdelkov za dojenčke in malčke. Podjetje, ustanovljeno leta 2012, je bilo lani jeseni vredno že milijardo dolarjev, zaposluje pa skoraj 300 ljudi. Jessica s svojimi partnerji načrtuje širitev na azijske trge, v Avstralijo in Evropo.

2. Ashton Kutcher

Lepotec z obrazom večnega mladeniča je zaslovel s svojimi pretežno humorističnimi vlogami, pri 37 letih pa ne velja le za zabavljača. Ashton Kutcher, ki je poročen z igralsko kolegico Milo Kunis, s katero imata hčerko Wyatt Isabelle, je tudi poslovnež in vlagatelj. Njegovo premoženje ocenjujejo na 140 milijonov dolarjev, svoj denar pa je vložil že v nekaj uspešnih startupov, svetoval je računalniškemu podjetju Lenovo, njegova strast je tudi gostinstvo – je solastnik italijanske restavracije Dolce ter verige japonskih restavracij Geisha House.

3. Reese Witherspoon

Prikupna svetlolasa igralka, ki si je za vlogo v filmu Hoja po robu (Walk the line) prislužila oskarja, je letos presenetila z blagovno znamko Draper James, pod katero je združila svojo ljubezen do mode, izdelkov za dom in življenjskega sloga ameriške zvezne države Georgia na sploh. Devetintridesetletnica, ki je mama treh otrok, je za nekaj mesecev na stran postavila svoje igralsko delo in se posvetila promoviranju blagovne znamke, ki je že pravi hit. Njena oblačila nosijo najbolj priljubljene modne blogerke, na Instagramu pa ima Draper James že prek sto tisoč sledilcev.

4. Gwyneth Paltrow

Še ena svetlolaska, ki ji gre bolje v podjetništvu kot pa v Hollywoodu, je Gwyneth Paltrow. Najprej se je preizkusila kot avtorica dveh dobro prodajanih kuharskih knjig, svoj zdrav življenjski slog pa je nato začela promovirati prek spletne strani Goop. Ta je hitro širila krog svojih bralcev, Gwyneth pa je s svojo ekipo posel hitro razširila še na spletno prodajo, prodajo v trgovinah pop-up in organizacijo dogodkov. Prav te dni so pri Goop razkrili, da bodo kmalu predstavili svojo blagovno znamko naravne kozmetike.

5. Giselle Bundchen

Brazilski supermodel velja za najbolje plačano manekenko vseh časov, njeno premoženje pa ocenjujejo na več sto milijonov dolarjev. Ne le, da je svoj obraz in telo posodila številnim oglaševalskim kampanjam, modnim in drugim blagovnim znamkam, mama dveh otrok se je tudi sama preizkusila v poslovnem svetu. Ima svojo blagovno znamko spodnjega perila, sodeluje pa tudi z brazilsko blagovno znamko obutve Grendene.

6. Justin Timberlake

Še eden v vrsti zvezdnikov, ki si denar služijo na različne načine, je pevec in igralec Justin Timberlake. Danes 34-letni Američan je svojo zabavljaško kariero začel graditi že kot otrok, zaslovel pa kot član deške glasbene skupine N'Sync. Kariero je uspešno nadaljeval kot solist in se odlično znašel tudi v vlogi filmskega igralca. Preizkuša se kot podjetnik. Sodeluje s številnimi klubi in restavracijami, je solastnik modne blagovne znamke William Rast, kupil je igrišče za golf v rodnem mestu Millington v Tennesseeju in ga spremenil v luksuzni resort, z ženo Jessico Biel pa sta tudi solastnika športnega kluba Memphis Grizzlies.

7. Jay-Z

Ameriški glasbenik Jay-Z velja za najbogatejšega posameznika v glasbeni industriji, njegovo bogastvo pri Forbesu ocenjujejo na 520 milijonov dolarjev. Če njegovemu premoženju prištejemo še premoženje žene Beyonce, ta je v svoji karieri prodala že več kot 118 milijonov plošč, ni čudno, da veljata za najbolj vpliven par zabavne industrije. Jay-Z, čigar pravo ime je Shawn Corey Carter, ima pri 45 letih več uspešnih podjetij, v ospredju so glasbene založbe (Roc-A-Fella Records, Roc Nation), je solastnik kluba 40/40 Club, modne znamke Rocawear ter športne agencije Roc Nation Sports.

8. Victoria Beckham

Iz glasbene v modno kariero je več kot uspešno presedlala drobna Britanka Victoria Beckham, ki je na presenečenje številnih v le nekaj letih ustvarila modno znamko. Ta se lahko kosa s prestižnimi imeni, ki so na modnem prizorišču že desetletja, za svojo pa so jo vzeli tudi modni poznavalci in znane osebnosti. Victorijino premoženje ocenjujejo na 300 milijonov dolarjev.

9. David Beckham

Nič manj uspešen ni Victoriin mož David, upokojeni nogometaš, ki svojega bogastva ni prislužil le z igro na nogometnih zelenicah prestižnih nogometnih klubov. Nekdanji zvezdnik klubov Manchester United in Real Madrid je denar služil kot obraz številnih modnih znamk, predstavil pa je tudi svojo blagovno znamko dišav, računalniških iger, ima svojo blagovno znamko usnjenih jaken in viskija ter sodeluje s švedskim oblačilnim velikanom H & M.

10. Venus Williams

Teniška igralka Venus Williams milijonov ne služi le na teniških igriščih, temveč tudi v poslovnem svetu. Je ustanoviteljica podjetja V Starr Interiors, ki se ukvarja z oblikovanjem in opremljanjem domov. Leta 2007 je predstavila lastno modno znamko, s sestro Sereno pa sta tudi delni lastnici športnega kluba Miami Dolphins.

Ne spreglejte