Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 9. 2015,
20.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ena žlahtna štorija

Nedelja, 13. 9. 2015, 20.10

6 let, 6 mesecev

Top 10 zapletov v Eni žlahtni štoriji do zdaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ste najbolj priljubljeno nadaljevanko v Sloveniji začeli spremljati šele zdaj? Naj vam na kratko razložimo, kaj se dogaja.

1. Župnik Bonifacij, njegov sin in njegove ženske Župnik Bonifacij, ki predstavlja "moralni steber" briške vasice Štorije, je tako kot preostali prebivalci in prebivalke krvav pod kožo. Z Bertovo hišno pomočnico Marijo ima odraslega sina Gušta, ki glede župniške kariere že stopa po njegovih stopinjah, v drugi sezoni pa smo izvedeli, da se je v preteklosti zapletel tudi z Adelino. Adelina, Berto in Bonifacij so bili nekoč del istega ljubezenskega trikotnika, o čemer priča tudi zapis A + B + B v hiši, v katero se je vselil Toni.

2. Berto in njegova pokojna žena Tonka Skupna preteklost Berta in Bonifacija tako pojasni tudi marsikateri njun spor. Nekoč sta se oba ogrela za isto žensko – Adelino, oba pa sta si bila očitno blizu tudi z Bertovo pokojno ženo Tonko. Eden od izhodiščnih zapletov nadaljevanke je namreč Tonkina oporoka, po kateri bi posestvo Špacapanovih pripadlo cerkvi, če se nobena od hčera ne bi poročila in prevzela družinskega posla.

3. Ljubezenski večkotnik številka 2 Berto, Bonifacij in Adelina pa niso edini ljubezenski trikotnik v Štorijah. V enem se je znašla tudi najmlajša Bertova hči Zala, ki je še vedno precej navezana na prijatelja iz otroštva Gušta, sodeč po njeni jezi še vedno ni prebolela Tonija, gostilničarjevega sina, ne smemo pa pozabiti niti na Maria, s katerim se je zapletla v Milanu, kjer je delala kot fotomodel. Naj namignemo, da se bo zgodba z Mariem nadaljevala že nocoj.

4. Ko v Brdih najdejo sveti gral V prvi sezoni je Bertova hči Eli odkrila, da je posestvo Gredič nekoč pripadalo oglejskim patriarhom in da župnik Bonifacij v svojem sefu skriva balzamiran prst svetega Marka. Med kopanjem med vinogradi sta z Ibrom odkrila še kelih in vse skupaj je postalo tako zanimivo, da je Eli za pomoč prosila svojega profesorja Huberta. Ta se v drugi sezoni loti kopanja med vinogradi in tako vznemiri Berta, da ta doživi infarkt.

5. Ljubezenski večkotnik številka 3 Odkrivanje preteklosti Grediča je ustvarilo še en ljubezenski trikotnik. Eli se je namreč v Štorije vrnila s taksistom Ibrom, ki je bil sprva le njen taksist, a se je zato, da bi imela več miru, pred družino pretvarjala, da je Ibro njen fant. Med njima se je sčasoma tudi zares razvila ljubezen, ki pa jo je moral spodbuditi nekdo iz preteklosti. To je bil profesor Hubert, ki je bil nekoč Elijin ljubimec.

6. Ko umetnik Žan postane poslovnež Bertova hčerka Maja, ki je umetnica, pričakuje otroka s svojim fantom Žanom, ki so ga po zadnji razstavi poimenovali celo za slovenskega Ulaya. Umetnik, ki sicer drugih talentov za delo v vinogradih nima, je v drugi sezoni vendarle odkril svojo podjetniško žilico. Medtem ko njegova Maja kuha marmelado, misleč, da jo bo Žan prodal v Italiji, jo ta vozi v gozd, sam pa se raje posveča gojenju marihuane, s prodajo katere namerava preživljati svojo bodočo družino.

7. Anica in Smiljan, prevarantka in bivši policist Anica je najstarejša Bertova hči, ki je trenutno v Vietnamu na begu pred slovensko roko pravice. Skupaj s Smiljanom, ki je bil nekoč policist, sta imela podjetje za ekonomsko svetovanje drugim podjetjem, sama pa sta si med svojim delom nakopala kar nekaj prekrškov in zločinov, pa tudi dolgov. Na koncu prve sezone bi se skoraj poročila in tako izpolnila pogoje za prevzem Gredič, a so poroko prekinili policisti.

8. Ljubezenski večkotnik številka 4 Anica je trenutno v Vietnamu z Žaretom, o katerem ne vemo veliko, vemo pa, da sta z Anico že imela razmerje in da trenutno v Vietnamu bivata v isti sobi. V prvi sezoni je bil nekoliko bolj razigran Smiljan, ki se je med izletom v rodne kraje zapletel z ženo svojega najboljšega prijatelja Mirico, pri kateri je staknil sramne uši, ki so se nato razširile po Grediču.

9. Čigava je zemlja in čigava je hiša Spori za lastništvo zemlje in nepremičnin so del slovenske folklore, zato je bilo neizbežno, da se bodo pojavili tudi v Štoriji. Tonkina oporoka je bila šele začetek, saj smo v drugi sezoni ugotovili, da je nerazjasnjeno tudi lastništvo zemlje, po kateri poteka pot do Špacapanovega vinograda, zapleta pa se tudi z gostilno Marka in Zorice. Hiša, v kateri imata gostilno, je bila namreč napisana na Markovega brata, po njegovi smrti pa je pripadla njegovi ženi Ireni. Kaj to pomeni, boste izvedli nocoj ob 20. uri na Planet TV.

10. Marija – moralna policija Štorije Eden najmarkantnejših likov v seriji pa je zagotovo Marija, hišna pomočnica Špacapanovih, Guštova mati, nekdanje dekle župnika Bonifacija in sestrična Adeline. Marija je tista, ki vedno vse ve in ima o vsem tudi mnenje, praviloma precej konservativno. Trenutno jo najbolj muči prihod sestrične Adeline, za katero pravi, da je kača, nekoč pa je bila njena pozornost usmerjena na Špacapanove in iskanje primernega dekleta za sina Gušta. Te skrbi zdaj nima več, saj bo Gušto postal duhovnik, še vedno pa na tihem upa, da se bo duhovniškemu stanu odpovedal Bonifacij in se morda nekoč vendarle poročil z njo.

Ne spreglejte