Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 1. 2013,
15.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

top 10

Nedelja, 27. 1. 2013, 15.22

8 let

Top 10 filmov z Arnoldom Schwarzeneggerjem na čelu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Schwarzi je rekel, da se bo vrnil, in res se je. Neuničljiva ikona akcijskih filmov Arnold Schwarzenegger se vrača na velika platna - tokrat v vlogi Raya Owensa - v filmu Zadnja bitka.

Petinšestdesetletni nedavno upokojeni kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger se na filmska platna vrača v glavni vlogi, kakopak. V njegovo čast se spomnimo deset njegovih nepozabnih filmov.

Eraser (1996)

Arnold v napeti akciji igra zveznega agenta Johna Krugerja, ki dela na oddelku za varovanje prič. Njegova naloga je, da izbriše vsakršen dokaz o obstoju zaščitenih ljudi in jih tako zavaruje pred nepridipravi. Ko Lee Cullen (Vanessa Williams) vidi nekaj, kar ne bi smela videti, in ji zato strežejo po življenju, postane Krugerjeva najnovejša varovanka. Lee ima pri sebi disketo z informacijami o nečednih poslih visokih vladnih uslužbencev, med katerimi je tudi Krugerjev znanec.

Režija: Charles Russell

Konan barbar (1982)

Fantazijski film je posnet po zgodbah Roberta E. Howarda. Konanu je v rani mladosti demonski Thulsa Doom pobil starše. Že kot otrok je razvijal svojo moč, ko je odrastel, pa se je združil z Mongolom in Valerijo ter z njima načrtoval maščevanje za smrt staršev. Tako se začne potovanje po skrivnostnem vzhodu, kjer se nauči kung fuja, da pride do gorskega pobočja, kjer vlada Doom. Arnold je večino kaskaderskih scen posnel kar sam, brez dvojnika.

Režija: John Milius

Ubežnik (1987)

Film je posnet po rahlo preroški knjigi Stephena Kinga – v zgodbi se piše leto 2019, svetovna ekonomija je doživela kolaps in nastopila je totalitarna družba. ZDA so zaprle svoje meje in postale vojno-policijska država, ki omejuje svoboščine in cenzurira vse oblike družbene interakcije. Svoboda je možna z zmago v igri z naslovom Ubežnik, ki je še nihče ni preživel …

Režija: Paul Michael Glaser

Policaj iz vrtca (1990)

Policist John Kimble pod krinko vzgojitelja pred nevarnim zločincem ščiti enega svojih malih varovancev. Seveda se John med malčki sprva ne znajde najbolje, vendar mu kmalu tudi vloga vzgojitelja zleze pod kožo. Poleg tega se zaplete v romanco z učiteljico Joyce (Penelope Ann Miller), življenje pa mu greni le nepridiprav, s katerim ga čaka napet končni obračun.

Režija: Ivan Reitman

Dvojčka (1988)

Saj veste, tisti film, v katerem sta Švarci in Danny DeVito brata dvojčka! Film se začne z nenavadnim eksperimentom. Šest psihično in fizično popolnoma različnih moških kombinira spermo in jo daruje talentirani Mary Ann Benedict, da bi vzgojila superiornega otroka v dobro človeštva in znanosti. Zgodi pa se nekaj nenavadnega, rodita se dva fantka, dvojčka, ki ju takoj po rojstvu ločijo. Postavni Julius odrašča na zapuščenem otoku. Ko odraste, odide v Ameriko, da bi spoznal brata dvojčka, majhnega in smešnega Vincenta. Skupaj odpotujeta v Teksas, da bi poiskala mamo, ki je še nikoli nista videla. Na poti se naivni Julius zaljubi v Marnie in se z njo poda v številne avanture. Vincent medtem spozna vrline svoje strastne in vdane prijateljice Linde.

Režija: Ivan Reitman

Resnične laži (1994)

Harry Tasker (Schwarzenegger) živi dvojno življenje. Doma je predan mož in oče, po poklicu pa je tajni agent in vohun, ki vsake toliko časa reši svet. Njegovo delo je tako tajno, da niti žena Helen ne ve, da v resnici ni dolgočasen trgovec. Nekega dne Harry s sodelavcem Gibom pride na sled razvpitemu arabskemu teroristu, ki razpolaga z jedrskim orožjem. Obenem posumi, da ga zdolgočasena Helen vara in seveda začne raziskovati. Njegovo poslovno in zasebno življenje tako postaneta nevarno prepletena.

Režija: James Cameron

Predator (1987)

Major Dutch Schaefer je komandir elitne vojaške skupine, ki mora v divjini Srednje Amerike osvoboditi ujetnike gverilskih bojevnikov. Ko helikopter njegovo enoto odloži v gosti džungli, najprej naletijo na iznakažena trupla, kmalu pa med njimi začne pustošiti skrivnostno bitje …

Režija: John McTiernan

Terminator 2: Sodni dan (1991)

Znanstvenofantastični akcijski triler je nadaljevanje Cameronovega Terminatorja iz leta 1984. Film je doživel izjemen kritiški in finančni uspeh; zaradi za tiste čase naprednih vizualnih učinkov pa velja po tej plati za enega najvplivnejših filmov vseh časov.

Režija: James Cameron

Popolni spomin (1990)

Akcijski triler o realnosti in spominu si lahko namesto z Arniejem ogledate v novejši različici, remaku s Colinom Farellom v glavni vlogi.

Režija: Paul Verhoeven

Terminator (1984)

Leta 2029 na Zemlji divja boj med ljudmi in morilskimi stroji. Ti pošljejo v preteklost Terminatorja, ki naj bi preprečil rojstvo dečka, ki bo čez leta ljudem pomagal do zmage. Za njim se v preteklost odpravi tudi Kyle Reese, ki naj bi dečka za vsako ceno zaščitil ...

Ne spreglejte