Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 6. 2015,
13.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

placenta Hollywood bizarno trend

Ponedeljek, 8. 6. 2015, 13.08

6 let, 6 mesecev

Top 10 bizarnih hollywoodskih zdravstvenih in lepotnih trendov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Hollywoodu se zdravstveni trendi tako kot modni spreminjajo iz dneva v dan, eden izmed zadnjih je uživanja placente, kar naj bi izboljšalo zdravje novopečenih mamic.

Zagovorniki uživanja placente ali posteljice oziroma tkiva in tekočine, ki ju ženske rodijo skupaj z novorojenčkom, so prepričani, da placenta pomaga okrepiti novopečene matere, prispeva k tvorbi zdravega mleka in preganja poporodno depresijo.

Zdravstveni trend postaja vedno bolj priljubljen med materami, ki namesto na moderno prisegajo na tradicionalno medicino, pa tudi med hollywoodskimi zvezdnicami.

Zadnja v vrsti, ki promovira uživanje posteljice, je Kourtney Kardashian. Pravi, da so ji kapsule spremenile življenje. Na uživanje placente prisegata tudi Alicia Silverstone in January Jones.

Yummy...PLACENTA pills! No joke...I will be sad when my placenta pills run out. They are life changing! #benefits #lookitup

A photo posted by Kourtney Kardashian (@kourtneykardash) on

Brez zdravstvenih dokazov Čeprav je uživanje lastne placente po porodu velik trend, znanstveniki opozarjajo, da ni dokazov, da placenta mamico napolni z energijo ali da njeno uživanje pomaga pri tvorbi mleka in elastičnosti kože. Prav tako strokovnjaki z ameriške univerze Northwestern niso našli nobenega dokaza za to, da uživanje placente – v surovi obliki, kuhane ali v kapsulah – ščiti pred poporodno depresijo ali zmanjšuje poporodne bolečine.

Res pa je tudi, da znanstveniki nimajo nobenega podatka o morebitni škodi v primeru uživanja placente.

Poiskali smo še nekaj zdravstvenih in lepotnih trendov, ki jih promovira Hollywood.

Ovčja placenta za sijoč obraz

Bizarni lepotni tretma obožuje Victoria Beckham. Ideja za masko z ovčjo placento se je porodila doktorju Robertu Vielu, v njegovi ordinaciji stane okoli 700 evrov, učinki pa so opazni še pet mesecev po njej. Študije so namreč pokazale, da se v placenti sesalcev skriva pravo bogastvo hranilnih snovi, ki poživijo in obnavljajo celice ne samo kože, ampak celotnega telesa.

Pitje gline

Glino odlikujejo številne zdravilne lastnosti. Razstrupljala naj bi telo, zmanjševala težo in krepila imunski sistem. Zoe Kravitz, Elle Macpherson in Shailene Woodles so le nekatere izmed tistih, ki s pomočjo gline vzdržujejo zdravo telo.

Žvrkljanje olja

Gwyneth Paltrow se rada pohvali, da za svojo ustno higieno skrbi z metodo žvrkljanja olja v ustih. Metoda temelji na ajurvedski teoriji, da so strupeni toksini in zobne obloge topni v maščobah in da jih zato najbolje odstrani olje. Poleg lepih zob naj bi žvrkljanje olja pomagalo pozdraviti zdravstvene težave, kot so glavobol, bronhitis, bolezni prebavil in ožilja, srčna obolenja, "ženske" bolezni in nespečnost, preprečevalo pa naj bi tudi razvoj malignih tumorjev.

Vitaminska injekcija

hello body meet vitamins

A photo posted by @chrissyteigen on

Verjetno ena izmed najbolj priljubljenih diet leta 2015. Govorimo o intravenoznem vbrizgavanju vitaminov v telo. Rihanna, Kelly Osbourne in Christy Teigen so le nekatere izmed zvezdnic, ki odvečne maščobe topijo z vitamini. Strokovnjaki opozarjajo, da je to nevarno početje, če ni pod nadzorom zdravnikov, saj lahko terapiji za hujšanje sledita okvara ledvic in odpoved metabolizma.

Prehranjevanje z otroško hrano

Ameriška fitnes gurujka Tracy Anderson, pod vodstvom katere trenirata Madonna in Gwyneth Paltrow, si je omislila dieto z otroško hrano. Dieta temelji na 14 majhnih porcijah otroške hrane dnevno in enem uravnoteženem obrok. Po njenem mišljenju naj bi bila to oblika čiščenja organizma.

Kava proti celulitu

Halle Berry se proti celulitu bojuje tako, da v gel za prhanje doda fino zdrobljena zrna kave. Kava namreč vsebuje ogromno antioksidantov, kofein pa je ena od najučinkovitejših sestavin pri boju proti celulitu. Zdrobljena zrna kave bodo vašemu telesu zagotovila odličen piling, po katerem bo vaša koža napeta in nahranjena.

Čiščenje nožnice s paro

Gwyneth Paltrow je pred časom na svojem spletnem portalu Goop šokirala z navedbo, da parna kopel v kombinaciji s pilingom očisti maternico in spolovilo. Takšna prha naj bi uravnotežila ženske hormone. Ginekologi nad njeno objavo niso bili navdušeni.

Krema proti hemoroidom za boj proti podočnjakom

Sandra Bullock s kremo proti hemoroidom odpravlja blazinice pod očmi in pravi, da boljšega recepta proti podočnjakom še ni našla. Pri svojih petdesetih letih je sicer res videti odlično, a vseeno tega recepta ne bi preizkusili.

Vbrizgavanje krvi

Kim Kardashian je pred dvema letoma šokirala s svojo fotografijo na Twitterju, na kateri je imela kri na obrazu. Šlo je za lepotni postopek vbrizgavanja lastne krvi v obraz s ciljem, da se izboljša tonus kože. To metodo naj bi uporabljale tudi manekenka Gisele Bündchen in igralka Anna Friel.

Ne spreglejte