Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sobota,
14. 7. 2018,
14.09

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,63

8

Natisni članek

Kylie Jenner Fat Jew Forbes kampanja premoženje

Sobota, 14. 7. 2018, 14.09

5 let, 9 mesecev

Zbirajo denar, da bi Kylie Jenner čim prej postala milijarderka

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,63

8

Fat Jew | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Potem ko je Forbes objavil, da je Kylie Jenner tik pred tem, da postane milijarderka, je ameriški zvezdnik Fat Jew začel kampanjo, s katero ji hoče pomagati zbrati še zadnjih 100 milijonov dolarjev, kolikor ji manjka do prve milijarde.

Josh Ostrovsky, javnosti bolje znan kot Fat Jew, je ameriški Instagram zvezdnik, igralec, avtor in podjetnik, ki se je odločil Kylie Jenner pomagati zbrati prvo milijardo dolarjev.

Forbes je pred nekaj dnevi namreč oznanil, da je premoženje 20-letne zvezdnice trenutno ocenjeno na 900 milijonov dolarjev, kar pomeni, da bo prav kmalu postala milijarderka. S tem bo s prvega mesta najmlajšega milijarderja na svetu izrinila ustanovitelja Facebooka Marka Zuckerberga, ki je milijarder postal pri 23 letih.

Noče živeti v svetu, kjer Kylie nima milijarde

Fat Jewa, kot tudi mnoge druge, je ob tej novici najbolj zmotilo dejstvo, da so pri Forbesu zapisali, da je Kylie samorastnica, ki je svoje premoženje ustvarila iz ničle. Kylie je tako hitro naletela na kritike, kot je denimo:

"Lahko je postati milijarder, če so tvoji starši milijonarji. Temu rečemo družinsko bogastvo in nepotizem."

Fat Jew, pravi, da ne more mirno sedeti in opazovati, kakšna krivica se ji godi. | Foto: Getty Images Fat Jew, pravi, da ne more mirno sedeti in opazovati, kakšna krivica se ji godi. Foto: Getty Images

Ker je "samorastnica", se je Fat Jew odločil, da "ubogi" Kylie pomaga pri zbiranju denarja, saj je to do zdaj morala početi sama. "Ne morem kar mirno sedeti in opazovati, kakšna krivica se ji godi, zato sem se odločil, da ji pomagam," je povedal za ameriško stran Page Six. Že pred tem pa je na svojem Instagramu zapisal, da noče živeti v svetu, kjer Kylie Jenner nima milijarde dolarjev. "Moramo ji pomagati zbrati 100 milijonov, prosim, razširite besedo, to je izjemno pomembno."

Objavo je med drugim všečkala tudi Kylie sama:

Če ne dosežejo cilja, bo šel denar v dobrodelne namene

Tako je nastala kampanja GoFundMe, kjer zdaj zbirajo denar za Kylie. Trenutno so zbrali manj kot 500 dolarjev, pri čemer večina daruje po pet dolarjev, eden od oboževalcev pa je celo prispeval 100 dolarjev.

Ker so ljudje res začeli prispevati, mnogi zdaj menijo, da zbranega denarja ne bi smeli darovati Kylie, temveč ljudem, ki so v pravi stiski. "Resnično upam, da je to šala," je zapisal eden od uporabnikov Instagrama. A Ostrovsky pravi, da ne. "Kardashianovi so ameriška kraljeva družina, zato me preseneča, kako so nekateri nespoštljivi. Še naprej bom širil pozitivo in ozaveščal ljudi, da Kylie dobi svojo milijardo."

No, pa vseeno: če kampanja ne bo zbrala 100 milijonov, naj bi zbrani denar šel v dobrodelne namene, je zatrdil.

Donald Trump, Kylie Jenner
Trendi Donald Trump in Kylie Jenner med najvplivnejšimi ljudmi na spletu
Ne spreglejte