Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 4. 2021,
19.50

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

estetska medicina plastična kirurgija Zac Efron

Sreda, 28. 4. 2021, 19.50

2 leti, 11 mesecev

Zbeganost okrog "novega obraza" Zaca Efrona, strokovnjaki opozarjajo na previdnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Zac Efron | Zac Efron trenutno ni videti tako. | Foto Reuters

Zac Efron trenutno ni videti tako.

Foto: Reuters

Igralec Zac Efron je presenetil z novim izgledom, kar mnogi pripisujejo plastičnim operacijam, a strokovnjaki pravijo, da moramo biti previdni pri prehitrem sklepanju. 

Priljubljeni igralec Zac Efron je bil pretekli vikend del Facebookovega dogodka Bill Nye's Earth Day Musical, v katerem je presenetil s precej spremenjenim videzom. Njegova čeljust je bila videti večja, ličnice in ustnice pa bolj poudarjene. 

Številni uporabniki družbenih omrežih so zato začeli špekulirati, da si je zvezdnik privoščil (preveč) plastičnih operacij, a kmalu so se oglasili strokovnjaki s področja estetike, dermatologije in zobozdravstva, ki so sporočili, da je skoraj nemogoče zgolj na videz sklepati.

Lahko gre za polnila, vsadke ali pa za zobno operacijo. Veliko je dejavnikov, ki so lahko krivi za spremenjem videz zvezdnika, je za portal Insider poudaril dermatolog Dr. Muneeb Shah. "Morda je zabavno špekulirati, a moramo biti previdni, preden delamo zaključke o zasebnem življenju zvezdnika, predvsem glede njegovega zdravja."

Plastični kirurg Dr. Anthony Youn pa je prek TikToka podal mnenje, da je videti kot da je Zac prestal odstranjevanje modrostnih zob in da je zato videti otečen.

@tonyyounmd

##duet with @ashleysonlin What Happened to Zac Efron’s Face! ##zacefron ##botox ##wisdomteeth ##wisdomteethremoval ##doctorreacts

♬ Blade Runner 2049 - Synthwave Goose

"Vsi imamo željo po spremembi"

Zaradi poplave zgražanja nad Zacom je dermatolog Dr. Muneeb Shah spomnil na zdaj že pokojnega igralca Chadwicka Bosemana, ki je lani izgubil bitko z rakom. Sam o bolezni ni govoril, a ko je zaradi nje močno shujšal, je naletel na kritike in zgražanje.

"Kako je bil Boseman kritiziran zaradi izgube teže, kaže na to, kako površno večina ljudi gleda na druge, še posebej v primeru, ko so njihova edina osnova fotografije, ki jih vidijo na spletu," pa je po smrti zvezdnika dejala trenerka in promotorka zdravja, Kelly Coffey.

Chadwick Boseman levo leta 2017 in desno leta 2019, ko javnost ni vedela, da se bori z rakom. | Foto: AP Photo/Keith Srakocic, Jordan Strauss/Invision/AP, Guliverimage Chadwick Boseman levo leta 2017 in desno leta 2019, ko javnost ni vedela, da se bori z rakom. Foto: AP Photo/Keith Srakocic, Jordan Strauss/Invision/AP, Guliverimage

Dr. Shah je ob tem še opozoril, da nam sprememba videza določenega zvezdnika ali zvezdnice ne pove skoraj nič o njegovem ali njenem psihičnem zdravju, zato je pomembno, da se spomnimo na to, kadar razpravljamo o fizičnem izgledu zvezdnikov in zvezdnic.

"Tudi če si je Zac privoščil lepotni popravek, to samo kaže na to, da imamo vsi ne glede na to, kako nas vidi javnost, željo po tem, da kaj spremenimo na sebi," je še zaključil.

Preverite tudi:

igor Višnjar, Nevio Medved
Trendi "Slovenke ste zelo ozaveščene ženske in ste končno začele skrbeti zase" #intervju
Trendi "Pri plastični kirurgiji dobrih posegov ne vidiš, slabe pa opaziš takoj"
Ne spreglejte