Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 4. 2019,
9.01

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

1

Natisni članek

George Clooney Elton John bojkot

Ponedeljek, 1. 4. 2019, 9.01

5 let

Zaradi homofobnih zakonov zvezdnika pozivata k bojkotu hotelov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

1

Elton John in George Clooney | Elton John in George Clooney sta zgrožena nad početjem brunejskega sultana, zato pozivata, da ga je treba udariti tam, kjer najbolj boli - po denarnici. | Foto Getty Images

Elton John in George Clooney sta zgrožena nad početjem brunejskega sultana, zato pozivata, da ga je treba udariti tam, kjer najbolj boli - po denarnici.

Foto: Getty Images

George Clooney in Elton John sta javno pozvala k bojkotu devetih hotelov, povezanih z brunejskim sultanom, potem ko je ta v svoji državi za istospolno usmerjene uvedel smrtno kazen s kamenjanjem.

V sredo bo v Bruneju po ukazu tamkajšnjega sultana začelo veljati šeriatsko pravo, ki med drugim uvaja kamenjanje kot kazen za spolne odnose z osebo istega spola. Ta napoved je po vsem svetu sprožila vrsto zgroženih odzivov, odmeva tudi v Hollywoodu, kjer je igralec in režiser George Clooney v odprtem pismu, objavljenem na filmskem portalu Deadline, pozval k bojkotu devetih znanih hotelov, povezanih z brunejskim sultanom.

Clooney: Ponižajmo tiste, ki poslujejo z morilskimi režimi

"Ali bomo res pomagali financirati to kršenje človekovih pravic? Bomo res denarno podpirali umore nedolžnih ljudi? Skozi leta sem se naučil, da morilskih režimov ne moreš ponižati, lahko pa s tem, da jim obrneš hrbet, ponižaš banke, finančnike in institucije, ki poslujejo s temi režimi," je med drugim zapisal Clooney.

Pri pozivu k bojkotu hotelov ga je podprl tudi glasbenik in aktivist Elton John. "Svojega prijatelja moram pohvaliti, da se je uprl protigejevski diskriminaciji, ki se dogaja v Bruneju," je med drugim zapisal na Twitterju.

Brunejski sultan je eden najpremožnejših voditeljev držav na svetu in ima v Bruneju popolno izvršno oblast. Hoteli, o katerih govorita Clooney in John, sta uradno v lasti Brunejske investicijske agencije, ki pa je, jasno, v rokah sultana.

Hoteli v Veliki Britaniji, ZDA, Franciji in Italiji

Ti hoteli so: The Dorchester in Coworth Park v Veliki Britaniji, Beverly Hills Hotel in Hotel Bel-Air v Los Angelesu, Le Meurice in Plaza Athenee v Parizu, hotel Eden v Rimu in hotel Principe di Savoia v Milanu.

Preberite še:

Rocketman
Trendi Lahko ta film ponovi uspeh Bohemian Rhapsody? #video
George Clooney
Trendi Posnetek Clooneyjeve nesreče: po čelnem trku ga je vrglo v zrak #video
Robyn Lawley
Trendi Manekenka poziva k popolnemu bojkotu šova Victoria’s Secret
Ne spreglejte