SiolNET. Trendi Svet znanih
3,42

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tako je videti najbolj vroč karneval na svetu #video #foto

3,42

termometer

Brazilija karneval Sambadrome
Foto: Getty Images

Ulice več brazilskih mest so te dni znova v znamenju razgaljenih teles, barvitih kostumov in divjih ritmov sambe. Znova je namreč napočil čas za enega od najbolj znanih in zagotovo tudi enega od najbolj vročih karnevalov na svetu, na katerem se med seboj pomerijo najbolje šole sambe na svetu.

Sloviti brazilski karnevali vsako leto v državo pripeljejo trume turistov, ki si želijo glasbeno-plesni spektakel, pospremljen z dih jemajočimi kostumi, vsaj enkrat v življenju videti na lastne oči.

Pestro karnevalsko dogajanje se dogaja na več prizoriščih, najbolj znana sta zagotovo karnevala v São Paolu in Riu de Janeiru. Prav v Riu se na prireditvenem prostoru Sambadrome odvije tudi slovita plesna parada najboljših šol sambe na svetu.

1 / 15
2 / 15
3 / 15
4 / 15
5 / 15
6 / 15
7 / 15
8 / 15
9 / 15
10 / 15
11 / 15
12 / 15
13 / 15
14 / 15
15 / 15

Ritmi sambe, mične plesalke, neverjetni kostumi. Tako bo torej vse do srede videti sloviti Sambadrom v Riu de Janeiru, kjer pripravijo plesno tekmovanje, ki je prava paša za oči.

Čeprav priprave na veliki dogodek trajajo vse leto, imajo plesalci v paradi le uro in pol časa, da prepričajo zahtevno žirijo, ta nato na pepelnično sredo razglasi veliko zmagovalko med šolami sambe. Petdnevnega spektakla, med katerim se župan mesta potuhne, oblast pa namesto njega prevzame kralj Momo, se vsako leto udeleži več kot dva milijona ljudi.

karnival Tenerife Trendi Pet najbolj znanih pustnih karnevalov v Evropi pustni karneval v Ljubljani Novice Po Ljubljani se je spet sprehodil zmaj #foto Planet na obisku: Ptuj Trendi Pust so na Ptuju celo prepovedali. So bile maske preveč radožive? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 24
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin