Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 8. 2011,
9.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

poezija festival

Ponedeljek, 22. 8. 2011, 9.25

7 let, 12 mesecev

V Goriških brdih se danes začenja Festival Sanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Z bolšjim sejmom knjig za otroke in odrasle se danes ob 17. uri v Šmartnem v Goriških brdih začenja letošnji festival Sanje v Medani - dnevi knjige in vina.

Festival, ki ga organizirata založba Sanje in društvo Festival Sanje, bo ponudil številne kulturne dogodke za otroke in odrasle v Šmartnem, Medani in na Dobrovem. "Sproščanje duha in brez komercialnega ozadja" Teden dni bodo na več prizoriščih v Šmartnem, na gradu Dobrovo in na Gradnikovi domačiji v Medani na sporedu javna branja poezije in proze, pripovedovanja različnih zgodb, pogovori z zanimivimi gosti, kot bosta Boris Pahor in Miroslav Košuta, glasbeni nastopi, razstave in gledališki dogodki. Festival bo "predvsem sproščanje duha in nima komercialnega ozadja", je ob predstavitvi napovedal direktor SNG Nova Gorica Jožko Čuk. Delavnice in pripovedovanja zgodb za otroke Novost letošnjega festivala je bolšji sejem, na katerem bodo obiskovalcem ponujali rabljene knjige za otroke in odrasle. Sicer pa bo tudi letos veliko dogajanja namenjenega otrokom, ki bodo lahko prisluhnili pripovedovalcem zgodb in se udeležili različnih delavnic.

Festival, ki je po uveljavljenih Dnevih poezije in vina v Medani skorajda zamrl, sta lani prenovila in pripravila založba Sanje in društvo Festival Sanje. Letos sta organizatorja skupaj s Kulturno umetniškim društvom Opoka, Agencijo Jota, SNG Nova Gorica in občino Brda pripravila vsebinsko še bogatejši program, ki bo potekal vse do nedelje, 28. avgusta.

Festival želijo razširiti v mednarodni prostor K sodelovanju jim je uspelo privabiti številna znana imena iz slovenskega kulturnega okolja, v prihodnjem letu pa si želijo festival razširiti tudi v mednarodni prostor. To se bo na nek način zgodilo že letos, saj je na odprtje festivala povabljen zamejski pisatelj Boris Pahor.

Ne spreglejte