SiolNET. Trendi Svet znanih
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Trkaj in Zlatko z rapom spodbujata h krvodajalstvu

1

termometer

 | Foto:
V treh letih trajanja akcije Daruj energijo za življenje! smo v Sloveniji pridobili več kot 25 tisoč novih krvodajalcev, akcijo pa letos promovirata tudi raperja Trkaj in Zlatko.

Na sklepnem dogodku krvodajalske pobude, ki letos poteka pod sloganom Zate bi dal kri, so se zbrali številni znani Slovenke in Slovenci, v ospredju pa sta bila tokrat raperja Trkaj in Zlatko, ki sta h krvodajalstvu spodbujala tudi z rapanjem.

Krvodajalska pobuda Daruj kri za življenje!, ki jo organizirata Rdeči križ Slovenije in Zavod za transfuzijsko medicino, je letos dosegla še posebej pozitivne rezultate, kar so organizatorji poudarili tudi na današnjem sklepnem dogodku.

Tudi s pomočjo omenjene krvodajalske akcije, ki teče že tretje leto zapored, se je letos v bazo krvodajalcev vpisalo več kot sedem tisoč krvodajalcev, v vseh letih akcije pa kar 25 tisoč. Trkaju in Zlatku so se pri ozaveščanju o pomembnosti darovanja krvi pridružili tudi drugi prepoznavni obrazi, kot so Urška Majdič, biatlonka Teja Gregorin in Manca Špik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin