Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 12. 2011,
16.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tina Maze intervju

Torek, 27. 12. 2011, 16.58

8 let

Tina Maze: Postati mama je velika življenjska želja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tokrat se z Najlepšo Slovenko 2011 in športnico leta nismo pogovarjali o smučanju, pač pa o lepoti, ki jo Tina premore veliko. Tako zunanjo kot notranjo. S Tino tokrat o bolj "ženskih" temah.

Tina je vsekakor letošnje ime leta in ne dvomimo o tem, da bo tako tudi v letu, ki prihaja. Odlična smučarka, ki ima za seboj že malo morje pomembnih zmag in številnih lepih uspehov, prav tako pa si je v preteklih letih nabrala že ogromno izkušenj tudi na modnem področju. Simpatična Črnjanka je prava lepotica in velja za najlepšo smučarko. Marsikatero dekle pa bi bilo rado tudi na njenem mestu, kar zadeva snemanje številnih reklam in kampanij za slovenska in tuja podjetja. Za Zlatarno Celje je Tina namreč naredila kolekcijo nakita, za katero je tudi pozirala in to celo bolje kot profesionalni fotomodeli, pred kratkim pa so jo v modni hiši Armani skupaj z nekaterimi drugimi priznanimi svetovnimi športniki izbrali za športni obraz leta. Kljub svojim uspehom ostaja na realnih tleh, prizemljena in skromna. Je tudi letošnja športnica leta in najlepša Slovenka 2011, za kar ste jo razglasili prav vi, naši bralci. Po vašem mnenju je namreč ravno Tina tista, ki je letošnje leto zaznamovala kot najlepša in najuspešnejša Slovenka.

Iskrene čestitke ob zmagi in pridobitvi naziva najlepša Slovenka leta 2011. Ste zmage veseli? To je bila prav posebna akcija. Spletni portal Planet Siol.net, kjer so dosegljive vedno sveže informacije, večkrat obiščem, saj je ena od mojih najljubših spletnih strani, tako da sem tudi ta izbor in svoje ime takoj zasledila. Zdi se mi super in lepo.

Kaj vam sicer pomeni lepota? Lepota mi pomeni vse. Imam jo rada, naj bo to lepota v smučanju ali pa pričeske in obleke. Tudi na šport gledam kot na svojevrstno lepoto, zato sem tudi vedno želela lepo smučati. Včasih sem bila zaradi tega tudi počasna (smeh). Škoda, da pri smučanju ne dajejo tudi lepotnih točk, saj bi zagotovo za svoj način smučanja pridobila kakšen dodaten plus.

Se svoje lepote zavedate ali za vas ni prioriteta? Lepota ni prioriteta, mi pa pomeni veliko. Da bi se ji namenoma posvečala ali bila z njo celo obsedena, nisem, ker se mi zdi, da je lepota najlepša, kadar si to, kar si, in to tudi oddajaš. Danes ste izredno urejeni in elegantni ... Ste tudi sicer ljubiteljica estetike, umetnosti? Če bi imela več časa, bi se verjetno več posvečala umetnosti. Zelo rada rišem, z risanjem se večkrat rada zamotim in po svoje ustvarjam lepoto. To mi pomeni predvsem sprostitev. Prav tako uživam tudi v poslušanju glasbe, ob kateri sem odraščala. Lahko bi rekli, da sem odraščala v duhu umetnosti.

Poleg smučanja ste tudi odličen fotomodel. Za svojo linijo nakita, ki jo delate v sodelovanju z Zlatarno Celje, ste tudi fotomodel. Kako se počutite v tej vlogi? Super! Zdaj sem se tega že malce privadila in mi morda ni več tako razburljivo in novo, kot mi je bilo sprva, saj imam za seboj že kar nekaj oglasov in posnetih kampanj. Je pa vsekakor zame kot za športnico zelo posebna stvar, zelo zanimiva izkušnja. Zelo mi je bilo všeč, ko so me uredili, ko sem bila popolna. Tudi sama sem perfekcionistka, zato sem bila nad celotnim rezultatom navdušena. Zlatarna Celja je na snemanju zame zelo dobro poskrbela in lahko smo naredili res vrhunske fotografije.

Pred kratkim ste nas spet navdušili z novo modno novico, da ste postali obraz blagovne znamke Armani. Nam lahko malce podrobneje opišete to izkušnjo? Izkušnja mi je bila pisana na kožo – za oglas sem smučala na snegu (smeh). Res, krasna izkušnja je delati za Armani, za tako vrhunsko modno podjetje. Bilo mi je v ponos in izziv. Preprosto, bila sem navdušena. Prav tako je bila svojevrstna izkušnja biti v družbi preostalih športnikov in biti ena od njih, od "izbrancev". Menim, da sploh še nisem dojela, kaj to resnično pomeni.

Marsikatero dekle, ki si ustvarja kariero modela, bi naredilo vse, da bi bilo na vašem mestu ... Vem. V ta posel sem prišla po drugi poti. V tem svetu lepota ogromno pomeni in pravijo mi, da sem fotogenična, tako da to že drži.

Kot model nas vedno znova presenetite in navdušite. Ste po kampanji Armanija dobili že kakšno novo ponudba? Glede na to, da je stvar še zelo sveža in tudi zame nova, se še razvija. Trudimo se, da bi naredili čim boljšo podobo in promocijo oblačil. Kaj bo novega, pa bomo videli, meni se zdi že to ogromno in sem zelo počaščena.

Kakšen pa je sicer vaš odnos do mode? Športniki ste znani po tem, da večino časa nosite športna oblačila, a vam vseeno tudi elegantna oblačila lepo pristajajo. Se radi lepo oblečete? Da. Seveda se moram v oblačilu predvsem dobro počutiti. Obleke rada nosim šele zadnjih pet let, ko me je to malce prevzelo in navdušilo. Načeloma sem bila prej vedno v kavbojkah, pet nisem nosila, zdaj pa se počutim dobro in se zato tudi tako oblečem. Če me zaradi visokih pet bolijo meča, malce potrpim, saj je za lepoto treba tudi potrpeti.

Za vami so številna snemanja oglasov in raznoraznih kampanj ... Vas to področje zanima? Ne. Všeč mi je, da me ljudje prek oglasov vidijo, me spoznavajo. Ker konec koncev sem vse to jaz. Rada jem čokolado, pijem čaj in nosim uhane (smeh). To se mi zdi odličen način, da me ljudje spoznajo tudi s tega zornega kot in me ne vidijo zgolj kot smučarko v čeladi in dresu.

Ste že kdaj razmišljali, kaj bi postali, če ne bi bili športnica? Šport me je vedno navduševal, tako da bi ukvarjala z odbojko ali plesom. Včasih, kadar gledam plesalce, mi je kar malce žal, da se nisem podala v plesne vode. To so stvari, ki bi se lahko zgodile, pa se pač niso.

Pred kratkim smo v tej rubriki gostili urednika slovenske izdaje Playboya Boruta Omerzela, ki je izjavil, da bi vas želel videti na naslovnici Playboya. Kaj pravite na to? Zanimivo. Z goloto imam zelo slabe izkušnje, saj so se pred časom na medmrežju pojavljale fotografije golega dekleta in nekateri so trdili, da sem to jaz, kar pa seveda ni bilo res. Vsekakor zelo slaba in grenka izkušnja. Sicer pa z goloto nimam problemov, ampak moram biti sama.

Torej v prihodnosti ne bo številke s Tino Maze v njej? Mislim, da ne. Nimam želje po tem.

Veljate za najlepšo smučarko, čeprav vas večino časa videvamo skoraj brez ličil. Naravna lepota torej prednjači. Ali uporabljate ličila v zasebnem življenju? Seveda. Odvisno sicer, koliko imam časa. A pred tekmo, ko imamo žrebanje, se dekleta zberemo in se v sicer kratkem času malce uredimo. Sicer pa pri ličenju ne pretiravam.

Imate kakšen lepotni nasvet, namig, ki preverjeno deluje? Dober spanec. In to, da si, kar si, in se ne pretvarjaš. Da je človek spontan in pristen. Smejiš se, ko ti gre na smeh, jokaš se, kadar ti gre na jok. In najpomembneje, da poslušaš samega sebe. Mislim, da je vsaka oseba lahko lepa, če je poštena do drugih.

Že kaj razmišljate o tem, da bi si ustvarili družino? Tudi. Moja mama me je imela, ko je bila stara dvajset let, tako da sem že krepko za njo (smeh). Družina je zame prioriteta. Postati mama je vsekakor večja življenjska želja kot pa to, da mi je uspelo v športu.

Kmalu bomo skočili v novo leto. Kje boste preživeli najdaljšo noč? Na novega leta dan imamo v Münchnu tekmo, če bo šlo seveda vse po načrtih. Je zvečer, tako da bom lahko na silvestrovo malo dlje pokonci. Z Andreo bova skupaj, z mojo družino pač ne, a smo tega že vajeni.

Kaj pa novoletne zaobljube? Si izrečete kakšne? Niti ne. Želje so biti zdrava, imeti mir in dobre odnose z ljudmi, ki jih imam rada. Poslušati sebe ter biti stroga do sebe in drugih, kadar je to potrebno. To morda niso tiste tipične novoletne zaobljube, so bolj življenjske želje.

Ne spreglejte