Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Nedelja,
15. 1. 2017,
15.18

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Khloe Kardashian Jennifer Lopez George Clooney Lindsay Lohan Lady Gaga Christina Aguilera Madonna Ben Stiller Naomi Campbell Mariah Carey

Nedelja, 15. 1. 2017, 15.18

6 let, 7 mesecev

Ti zvezdniki veljajo za grozne šefe

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
George Clooney | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ob njihovem stanju na bančnem računu in razkošnem življenjskem slogu bi se morda zdelo, da so zvezdniki šefi, ki dobro plačajo svoje zaposlene, a ni vedno tako.

Delati za zvezdnike ni vedno lahko: zaposleni morajo prenašati njihove muhe in ustreči njihovim najbolj nemogočim željam. Delo pa je še toliko težje, če je tvoj šef tako stiskaški kot nekateri zvezdniki, o katerih se širi glas, da so pravi skopuhi.

Premoženje Khloe Kardashian je ocenjeno na 32 milijonov dolarjev, a resničnostna zvezdnica kljub temu velja za eno od najbolj skopuških. "Nikoli ne daje napitnin v restavracijah in je zelo stiskaška tudi do svojega osebja. Vedno plačuje kar najmanj in poskuša dobiti zastonj stvari, kjer je to mogoče," je za revijo NW povedal vir.

George Clooney je eden od najbolje plačanih igralcev, kljub temu pa je uvedel ekstremne ukrepe, da njegovi zaposleni ne bi vzeli kaj njegovega. "Svoje steklenice ima označene, da natanko ve, koliko je v njih, ter da vidi, ali je kdo na skrivaj naredil kakšen požirek," je razkril prijatelj Georgeeve gospodinje.

Delo za Jennifer Lopez vključuje 72-urne tedenske delovnike, pevki in igralki morajo biti zaposleni na razpolago 24 ur na dan, ostati morajo samski in ne smejo imeti domačih živali. Vse to pa za polovično plačilo, kot bi ga lahko dobili pri kom drugem. "Imeti moraš debelo kožo. Moraš biti pripravljen iti na pot v vsakem trenutku. Včasih tudi več tednov ne dobiš prostega dne, je za revijo Life & Style razkril nekdanji zaposleni pri J. Lo.

Lindsey se je svojemu asistentu zahvalila tako, da ga je fizično napadla. | Foto: Getty Images Lindsey se je svojemu asistentu zahvalila tako, da ga je fizično napadla. Foto: Getty Images

Lindsay Lohan je bila nedavno na robu bankrota, zato ne preseneča, da jo je zapustilo kar nekaj asistentov, saj jim je zelo pozno nakazovala plače, če sploh. Leta 2012 je poskušala svojega asistenta prepričati, da bi on prevzel krivdo za avtomobilsko nesrečo, ki jo je povzročila sama. Potem ko jo je asistent spravil iz zapora, se mu je zahvalila tako, da ga je fizično napadla in vrgla iz avtomobila.

Jennifer O’Neill, nekdanja asistentka Lady Gaga, je svojo nekdanjo šefinjo leta 2011 tožila za več kot pol milijona dolarjev, ker ji ni plačala 7.168 nadur. "Ob njeni strani sem bila dobesedno 24 ur na dan, sedem dni na teden. To vključuje spanje v isti postelji z njo, ker ni želela spati sama," je v tožbi zapisala Jennifer in razkrila še, da Lady Gaga tudi za najbolj temeljne stvari, kot je potegniti vodo na WC-školjki, dobesedno ni dvignila niti prsta.

Tudi Christina Aguilera ima sloves napornega delodajalca. "Neverjetno nesramna je in nima nobenih težav s tem, da varuško ali služabnico zbudi sredi noči za najbolj ponižujoča dela. Vsakdo na njenem plačilnem seznamu mora svoje življenje podrediti njenemu," je za NW povedal vir.

Podobno je preživljala nekdanja varuška na plačilni listi Madonne. Angela Jacobson trdi, da je morala biti kraljici popa na razpolago 24 ur na dan. Drugi nekdanji zaposleni pa trdijo, da jih je Madonna prisilila v makrobiotično dieto, ki ji sledi tudi sama, njen asistent pa ji mora najmanj šestkrat na noč prinesti vodo.

Uslužbencem slavnega komika ob njegovih zahtevah ni do smeha. | Foto: Reuters Uslužbencem slavnega komika ob njegovih zahtevah ni do smeha. Foto: Reuters

Komik Ben Stiller zaposlenih s svojimi zahtevami ni nasmejal. Igralec vedno zahteva ledeni čaj določene znamke, ki mora biti nesladkan. Če mu je kdo čaj prinesel v papirnatem kozarcu, je vedno zahteval steklenega. Ko je tega dobil, je sledila naslednja zahteva: več ledu v kozarcu. Asistenti so vedno morali s seboj nositi sušilec za lase in produkte za lase, ker je igralec zelo negotov glede svojih las.

Posebne zahteve ima tudi Naomi Campbell. Njena nekdanja asistentka je razkrila, da manekenka v vseh hotelskih apartmajih zahteva po deset sveč z vonjem po lilijah v spalnici in dnevni sobi ter pet sveč v kopalnici. Naomijino metanje telefona v glavo asistentke in napad s telefonom na gospodinjo pa sta že legendarna.

Simonette Da Costa, varuška Mariah Carey, je bila pri svojem delu preveč dobra, zato jo je pevka leta 2014 odpustila. Njena dvojčka Moroccan in Monroe sta namreč postajala vse bolj zmedena o tem, kdo je njuna mamica. Da Costa je delo dobro opravljala, čeprav je morala biti na razpolago 24 ur na dan. Še ena nekdanja asistentka pevke, Yiser Oliver, pa je Mariah tožila, ker je morala delati po 16 ur na dan brez malice.

Ne spreglejte