SiolNET. Trendi Svet znanih
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Štefka Drolc se je skoraj zaročila

4

termometer

Včeraj so v ljubljanski Drami praznovali 90 let legendarne slovenske igralke Štefke Drolc. Voščili so ji člani ansambla, nato pa zaigrali Janez Škof in njegova skupina Čompe.

Včerajšnji nedeljski koncert v sklopi cikla Akustika: nedelje v Drami, je minil v znamenju praznovanja okrogle obletnice. Štefka Drolc, ki je včeraj dopolnila 90 let, je namreč poleg koncerta prejela še številne čestitke svojih nekdanjih sodelavcev in študentov. Na odru so se tako zvrstili člani ansambla SNG Drame in ji drug za drugim recitirali želje, medtem ko jim je igralka vidno ganjena mahala in ploskala s cercla.

Kot se za igralsko ekipo spodobi, so bila voščila izvirna in raznolika. Romantično navdahnjeni so bili predvsem moški člani ansambla: Jernej Šugman, Jurij Zrnec in Bojan Emeršič so ji zapeli skladbo Iztoka Mlakarja Moja Štefana, Alojz Svete pa jo je celo prosil za roko, a ker igralka na prošnjo ni odgovorila, je ta dejal, da jo bo čakal do "penzije".

Nato so igralci in igralke s pomočjo občinstva do Štefke Drolc prenesli devetdeset vrtnic, te pa sta zbrala Silva Čušin in Aljaž Jovanović, ki sta ji na cerclu še od blizu predala čestitke. Sledil je izvrsten koncert skupine Čompe, kjer poje in igra harmoniko prav tako Štefkin nekdanji sodelavec Janez Škof.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin