Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 2. 2016,
8.15

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

davki utaja davkov Željko Joksimović Neda Ukraden Jelena Karleuša

Sreda, 10. 2. 2016, 8.15

5 let, 5 mesecev

Srbski estradniki na udaru davčne uprave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na razgovor s srbskimi davčnimi inšpektorji, ki so se lotili srbske estrade, je prvi prišel Željko Joksimović s 300 strani debelim fasciklom.

Srbski zvezdnik Željko Joksimović se je komajda dobro vrnil z dopusta na Sejšelih, kamor sta z ženo pobegnila brez nekaj mesecev starega sina, ko je moral na zagovor v prostore srbske davčne uprave. Dacarji so se namreč odločili, da bodo pod drobnogled vzeli srbske estradnike. Ocenjujejo namreč, da ti letno utajijo okoli 87 milijonov evrov dohodkov.

Štiri ure razgovora Joksimović je v prostore davčne uprave prišel z vso dokumentacijo o svojih financah, tako da je v rokah nosil fascikel, debel skoraj 300 strani. Inšpektorji so štiri ure pregledovali dokumentacijo in pevca zasliševali o premoženju in dohodkih.

Še posebno jih je zanimalo, ali je prijavil honorar, ki ga je dobil za novoletni koncert v Podgorici in naj bi po navedbah Kurirja znašal 50 tisoč evrov.

Joksimović se razgovora z davčnimi inšpektorji ni bal in je po odhodu iz davčne uprave zbranim novinarjem dejal, da se je "toliko časa zadržal, ker je veliko zaslužil in da je bilo vse v najlepšem redu. Kdor dela, kot je treba, se nima česa bati".

Pevke redno plačujejo davke Pred Joksimovićem so na davčno upravo letos poklicali še nekaj estradnikov. Pevko Vero Matović so zasliševali o njeni zbirki umetnin, ki velja za eno najvrednejših v Srbiji.

Na razgovoru so bile tudi Neda Ukraden, Nataša Bekvalac in Jelena Karleuša in vse so zatrdile, da so njihove finance čiste ter da redno plačujejo davke.

Nastopa brezplačno, BMW dobila od babice Srbski davčni inšpektorji sicer že nekaj let zelo natančno sledijo dohodkom estradnikov. Pred letom dni so pod drobnogled vzeli starleto resničnostnih šovov Sandro Afrika in jo spraševali, od kod ji denar za razkošen avtomobil, če trdi, da nastopa brezplačno. Po navedbah Blica je zatrdila, da ji je avto kupila babica.

Ob tem je pozabila, da se je še nekaj mesecev pred tem hvalila, da si je za rojstni dan kupila BMW X6 za 50 tisoč evrov. Poleg dragega avtomobila ima starleta tudi jahto in stanovanje v Monte Carlu, ki naj bi ji jo tudi kupila babica in dedek.

Ne spreglejte