Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 1. 2016,
9.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jelena Karleuša Amy Winehouse dokumentarec koncert

Sreda, 13. 1. 2016, 9.22

6 let, 7 mesecev

Srbska zvezdnica v novem škandalu: zdaj jo je razburila Amy Winehouse

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Srbska pevka Jelena Karleuša je ugotovila, da so v dokumentarcu o pokojni Amy Winehouse uporabili posnetke njenega koncerta in jih lažno prikazali kot Britankine.

Kaže, da srbska zvezdnica Jelena Karleuša ne more živeti brez škandalov. Nekatere zakuha sama, na primer tistega, ko je obtožila najprej Kim Kardashian, nato pa še Beyonce, da kopirata njen modni slog.

Tokrat se je sredi kontroverzne novice vsaj na videz znašla povsem nehote. "Dogaja se škandal svetovnih razmer, jaz pa spim," je v torek objavila na Twitterju, nato pa dodala: "Gledam posnetek svojega koncerta v filmu o Amy Winehouse in jočem."

Koncert Jelene na Ušću, ne pa koncert Amy na Kalemegdanu Zgodbo so kmalu pograbili srbski mediji in se razpisali o kraji, ki naj bi doletela Srbkinjo. V filmu Amy – The Girl Behind The Name, dokumentarcu o pevki Amy Winehouse, ki je umrla leta 2011, naj bi namreč uporabili posnetek koncerta Karleuše na Ušću v Beogradu in ga prikazali kot koncert Winehousove na beograjski trdnjavi Kalemegdan.

Izsek iz dokumentarca:

Srbski mediji poudarjajo, da je jasno, da ne gre za posnetek s Kalemegdana, ampak je zaradi okoliških zgradb, ki so vidne okoli odra, očitno, da gre za Ušće, znano beograjsko koncertno prizorišče. Kadri naj bi bili s koncerta Karleuše iz leta 2013, ki ga je na Ušću priredila v sklopu koncertne turneje Viva La Diva, to pa po navedbah srbskih novinarjev dokazujeta specifična oblika VIP-dela za obiskovalce in razporeditev ekranov na odru.

Posnetek s Karleušinega koncerta na Ušću leta 2013:

Dokumentarec o Amy Winehouse je režiral Asif Kapadia, film pa je zaslužil več deset milijonov evrov in odnesel številne nagrade, med drugim nagrado za najboljši evropski dokumentarec leta 2015. Srbski spletni portal Telegraf ob tem navaja, da je že gotovo, da bodo odvetniki Karleuše stopili v stik s producenti dokumentarca, ker gre za očitno in hudo kršitev avtorskih pravic.

Ne spreglejte