Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 5. 2013,
16.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

umetniški sejem Ljubljana

Sobota, 18. 5. 2013, 16.01

8 let

Sprehod po garažni razprodaji in umetniškem sejmu (FOTO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Že prvo soboto letošnjih dogodkov, ki se bodo vrstili v parku Tabor, je park preplavila množica ljudi. Tistih, ki so svoje izdelke prodajali, in tistih, ki so se radovedno sprehajali med stojnicami.

Od leta 2009, ko se je začela razvijati lepša zgodba za park Tabor, pa do danes se je v tem zelenem delu Ljubljane med športno dvorano Tabor in Etnografskim muzejem marsikaj spremenilo. Soseska Tabor je oživela na pobudo zavoda prostoRož, pri tem pa so pomagali ne le številni navdušeni prostovoljci, temveč tudi prebivalci te idilične mestne četrti.

V zadnjih dveh letih je v parku Tabor še posebej živahno, ko ga naselijo umetniške in ustvarjalne duše, ki svoje izdelke prodajajo na stojnicah umetniškega sejma. Med pisanimi mizicami s ponudbo različnih drobnih izdelkov domačih, še neuveljavljenih oblikovalcev, od nakita, keramike, modnih dodatkov pa do izdelkov za dom … Vsakdo najde nekaj zase.

Za odlično se je izkazala tudi ideja o garažni razprodaji, na kateri novo priložnost dobijo stari in zaprašeni predmeti, ki so komu morda v napoto, spet drugi pa se bo kakšne najdbe pod krošnjami neizmerno razveselil.

Letos se umetniškemu sejmu in garažnim razprodajam pridružuje še nekaj zanimivih projektov. Med njimi je tudi Zelemenjava, menjava sadik, pridelkov, pa tudi izkušenj in receptov, ki jih delijo in iščejo ljubiteljski vrtičkarji. Za lačne in željne novih kulinaričnih doživetij pa bo to poletje poskrbel tudi kolektiv Trapez, ki bo obiskovalce razveseljeval z novimi idejami pri pripravi dovršenih okusov po načelu streetfooda.

Čez poletje pa bodo lahko prebivalci soseske Tabor ter naključni mimoidoči uživali tudi v glasbenih večerih, športnih in sprostitvenih vadbah, se učili francoščine, otroci si bodo izmenjevali igrače … Kot pravijo organizatorke iz kolektiva prostoRož, o svetli prihodnosti parka že dolgo ne dvomijo več. Postal je namreč urejen in prijeten del mesta, kamor z veseljem zahajajo tako družine z majhnimi otroki, mladi in starejši – vrveža se namreč vsako poletje razveselijo tudi prebivalci bližnjega doma starejših občanov.

Ne spreglejte