Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 8. 2019,
16.36

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Netflix spolno nadlegovanje Rim Kevin Spacey

Ponedeljek, 5. 8. 2019, 16.36

4 leta, 8 mesecev

Spacey se je po dveh letih spet pojavil v javnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
Kevin Spacey | Ameriški igralec Kevin Spacey se je po dveh letih spet pojavil v javnosti. | Foto Getty Images

Ameriški igralec Kevin Spacey se je po dveh letih spet pojavil v javnosti.

Foto: Getty Images

Ameriški igralec Kevin Spacey, ki je igral glavno vlogo Franka Underwooda v Netflixovi seriji Hiša iz kart, v zadnji sezoni pa je bil zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju odpuščen, se je prvič po dveh letih pojavil v javnosti. V nacionalnem muzeju v Rimu je Spacey recitiral pesem italijanskega avtorja, ki govori o boksarju, ki obžaluje izgubo svoje nekoč izjemne kariere.

Filmski in televizijski igralec Kevin Spacey se je v Rimskem nacionalnem muzeju pojavil manj kot tri tedne po tem, ko so v ZDA opustili primer, v katerem je bil obtožen spolnega napada na mladoletnika. Obtožbe o spolnem nadlegovanju so sicer povsem uničile Spaceyjevo izjemno bogato kariero, avtorji uspešnice Hiša iz kart pa so njegov lik v seriji ubili.

V nacionalnem muzeju v Rimu je Spacey recitiral pesem italijanskega avtorja, ki govori o boksarju, ki obžaluje izgubo svoje nekoč izjemne kariere. | Foto: Reuters V nacionalnem muzeju v Rimu je Spacey recitiral pesem italijanskega avtorja, ki govori o boksarju, ki obžaluje izgubo svoje nekoč izjemne kariere. Foto: Reuters

kevin spacey
Trendi Tožilstvo odstopilo od kazenskega pregona igralca Kevina Spaceyja

Oskarjevec recitiral devetminutno pesem italijanskega avtorja

Dvakratni oskarjevec Spacey je devetminutno pesem italijanskega pesnika Gabrieleja Tintija bral ob grškem bronastem kipu Boksar med počitkom, ki se nahaja v palači Palazzo Massimo alle Terme, ki je del Rimskega nacionalnega muzeja. Pesem je napisana iz perspektive boksarja, eden izmed verzov pa pravi: "Bolj si ranjen, večji si. In bolj si prazen. Izrabili so me za zabavo, hranili s poceni hrano. Življenja je bilo v trenutku konec."

Spacey se je v javnosti spet pojavil manj kot tri tedne po tem, ko so v ZDA opustili primer, v katerem je bil obtožen spolnega napada na fanta. | Foto: STA , Spacey se je v javnosti spet pojavil manj kot tri tedne po tem, ko so v ZDA opustili primer, v katerem je bil obtožen spolnega napada na fanta. Foto: STA ,

"Pretresel sem državo, vibriral prizorišča, raztrgal svoje nasprotnike na drobce. Osvetlil sem temo, zbiral žaljivke, zahteval aplavz. Tega niso znali vsi. Nobeden od vas." Gabriele Tinti je ob tej priložnosti tvitnil, da si šteje v čast, da je Spacey recitiral njegovo pesem in dodal: "Rim vas ima rad!"

Kevin Spacey
Trendi Moški, ki naj bi ga otipaval Spacey, odstopil od tožbe proti igralcu
Ne spreglejte