Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 1. 2015,
15.40

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tina Maze Lindsey Vonn Marcel Hirscher Marcel Hirscher Kjetil Jansrud

Ponedeljek, 19. 1. 2015, 15.40

7 let, 11 mesecev

Smučarske zvezde in njihovi kosmati ljubljenci (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na smučiščih so pravi tekmovalni stroji, doma pa se vrhunski smučarji radi stisnejo k svojim najbližjim, med katere zagotovo spadajo tudi pasji prijatelji.

Naša smučarska zvezdnica Tina Maze ima svojega pasjega prijatelja doma v Črni na Koroškem. To je zlati prinašalec Mik, s katerim se rada druži v redkih prostih trenutkih, ki si jih lahko privošči za sprostitev. Občasno pa se kosmatinec z njeno družino in prijatelji znajde celo med Tininimi navijači na tekmah.

Črnjankina večna konkurentka v hitrih disciplinah Lindsey Vonn je najboljšega pasjega prijatelja našla v zanjo najtežjih časih. Dan po tem, ko se je morala zaradi poškodbe kolena dokončno odpovedati nastopu na olimpijskih igrah v Sočiju, se je odločila, da bo posvojila brezdomnega psa. Iz zavetišča je pripeljala mešanca Lea, ki je imel prav tako kot ona poškodovano nogo. Povozil ga je namreč avto.

Svojega ljubljenca je iz zavetišča pripeljal tudi zadnje čase skoraj nepremagljivi Avstrijec Marcel Hirscher. Pred kakšnimi tremi leti sta namreč z dekletom Lauro posvojila španjelu podobnega mešanca Timona, ki je zdaj pogosto glavna zvezda Hirscherjevih fotografij na družabnih omrežjih, smučar pa pravi, da je kuža njegov glavni psiholog, ob katerem se najbolj sprosti.

Norveški smučarski favorit Kjetil Jansrud si je pasjo družbo omislil lani poleti, ko sta se z dekletom Nino Caroline preselila v novo stanovanje. Domov sta pripeljala psička pasme miniaturni avstralski ovčar, ki sta mu nadela ime Pixel. "Pes je odlična družba in mojemu dekletu krajša čas, ko me ni doma," je o novem prijatelju za spletno revijo Ski Racing povedal Jansrud. "Z njim se je treba veliko ukvarjati, a je lepo videti psička, ki raste v lepo vzgojenega psa – če zanemarimo to, da se občasno polula na preprogo," je dodal.

Ne spreglejte