SiolNET. Trendi Svet znanih
4,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenski voditelj ima covid-19: odpovedal se je druženjem, a ga je virus vseeno našel

4,38

termometer

Taiji Tokuhisa
Foto: Mediaspeed

Priljubljeni slovenski voditelj in maneken Taiji Tokuhisa je na družbenem omrežju razkril, da je, čeprav se je držal vseh ukrepov, virus nekako našel pot do njega. Opisal je svojo izkušnjo z novim koronavirusom in ob tem pozval vse ljudi, naj ga jemljejo resno.

Taiji Tokuhisa je prek Facebooka sporočil: "Covid19 pozitiven!" Zapis je nadaljeval s pojasnilom, da se je odločil javno deliti svojo izkušnjo v želji, da bi s tem morda komu pomagal. 
                                                      
Zanj se je vse skupaj začelo 21. oktobra, ko je začutil rahlo nelagoden občutek v mišicah hrbta. Mislil je, da je presedel preveč ur za računalnikom. "Temu nisem dajal velikega pomena. Utrujenost se je stopnjevala, proti večeru me je začelo mraziti in nobena odeja in termofor me nista pogrela."

Izmeril si je vročino in termometer je sprva pokazal 36,8 stopinje Celzija, vendar že čez dve uri 38,5. Sledili so močan glavobol, neprespana noč in nato še neprespan naslednji dan. "Do večera se je vročina spustila na 37,5 stopinje Celzija in druga noč je bila mnogo bolj prijazna, saj sem nekaj ur lahko odspal."

Nato pa so se pojavili še preostali tipični simptomi za novi koronavirus: "Tretji dan po prvih znakih okužbe sem ugotovil, da je nekaj narobe z mojim občutkom za vonj. Aromatičnega olja evkaliptusa, ki ga je žena vse te dni nenehno prinašala v mojo bližino, da bi olajšal simptome, nisem niti zaznal, prav tako pa je bilo nenavadno, da nisem zavohal zelo dišečih cvetov lilij," je razložil in v šali dodal: "Tudi na WC-ju nenadoma ni bilo nobenih vonjav."   

Naslednji dan se mu je vročina spet rahlo znižala in nastopilo je obdobje, ko je potreboval velike količine spanca, tako podnevi kot ponoči. "Vročina je popustila v soboto zvečer, a občutek slabotnosti je ostal vse do torka, potreboval sem veliko spanja in počitka. Vse te dni sem imel nekakšen čuden občutek v glavi, bolj izrazit vsako jutro, ko sem se prebudil."

Covid19 pozitiven➕! Odločil sem se, da delim svojo izkušnjo in...

Posted by Taiji Tokuhisa on Wednesday, October 28, 2020


Na test na novi koronavirus šele po šestih dneh

Osebno zdravnico je poklical takoj ob začetku simptomov, vendar je bil na jemanje brisa naročen šele čez šest dni. "Ko me je obvestila o terminu za covid-19 test, sem bil presenečen, saj je bil najhitrejši termin šele šest dni po pričetku simptomov, 27. oktobra. Vendar glede na visoke številke okuženih, ki nas spremljajo te dni, je to povsem razumljivo."

Bris so mu tako vzeli šele v torek zjutraj na drive-in točki v Ljubljani. 

"Celoten postopek je bil tekoč, kljub ogromnima kolonama avtomobilov, ki sta se do mojega odhoda samo povečevali. Zdravstveni delavci so pridni kot mravljice, v soncu, dežju, vetru, prijazni in dostopni, nonstop požrtvovalno na nogah."

Bris so mi vzeli v zavetju toplega avtomobila, skozi okno, hitro in nežno, zaradi strokovnosti in prijaznosti je bilo vse dobro narejeno. Jemanje brisa ni bolelo, niti oko se mi ni zasolzilo, tako da lahko samo pohvalim to izkušnjo. 

"Danes, 28. oktobra, sem prejel klic in sporočili so mi, da je bil covid-19 bris pozitiven. Rezultat, ki sem ga nekako pričakoval, saj do sedaj nikoli nisem zbolel v jesenskih mesecih."

A na srečo je Taiji v tem času že začel okrevati, za kar se zahvaljuje svoji ženi in temu, da ga je ves čas zalagala z vitamini in zdravimi obroki. "K sreči me apetit ni zapustil skozi celoten čas okrevanja. Bil sem fizično utrujen, potreboval sem veliko spanja in počitka. Zdaj pa že komaj čakam, da začnem spet migati. Doma seveda," je dodal.

Taiji Tokuhisa Foto: Mediaspeed

"Virus obožuje brezskrbnost in aroganco"

Za konec je pojasnil, da z družino že od februarja vestno upoštevajo vse ukrepe in da se je že takrat odpovedal vsem večjim druženjem. "Tudi na poroke prijateljev letos nisva šla, a virus je kljub temu našel pot do mene. Žal se še vedno veliko ljudi obnaša, kot da virusa ni, in ta brezskrbnost in aroganca je tisto, kar ta virus obožuje in se zato tako hitro širi." 

"Na srečo sem virus prebolel brez težjih posledic in v zavetju toplega doma. Luksuz, ki ga marsikdo ne bo imel, zato pamet v roke, pazite nase in vse, ki jih imate radi."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin