Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 7. 2014,
14.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Twitter Facebook Katy Perry Shakira

Ponedeljek, 21. 7. 2014, 14.33

7 let, 12 mesecev

Shakira in Katy Perry, kraljici družbenih omrežij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Shakira je te dni s sto milijoni oboževalcev postala kraljica Facebooka, mi pa smo pogledali, kdo vse je še član družine najbolj zaželenih na družbenih omrežjih.

Shakira je s sto milijoni uporabnikov, ki so na Facebooku pri njeni strani kliknili na gumb "Všeč mi je", postala najbolj oboževana zvezdnica na Facebooku. Kolumbijska pevka, ki je poročena z nogometašem Gerardom Piquejem, si vrh lestvice deli s portugalskim nogometašem in moževim kolegom Cristianom Ronaldom. Ta ima na Facebooku 92 milijonov oboževalcev, kakšen milijon manj pa ima tretjeuvrščeni Eminem, ki se po številu sledilcev na Twitterju uvršča šele na 28. mesto.

Vin Diesla ni na Twitterju, a je priljubljen na Facebooku Na četrtem mestu je razvpita Rihanna, na petem pa presenetljivo Vin Diesel, ki je očitno na Facebooku pobral oboževalce, ki jih je izgubil, ker nima svojega profila na Twitterju. Med desetimi najbolj oboževanimi zvezdniki na Facebooku sta tudi dve že umrli osebi, in sicer Michael Jackson na šestem mestu s skoraj 77 milijoni oboževalcev in Bob Marley na desetem s skoraj 68 milijoni.

Katy Perry, ki kraljuje na Twitterju, je na Facebooku na sedmem mestu, kjer ima sicer več oboževalcev kot na Twitterju, in sicer 72,5 milijona. Za pol milijona oboževalcev manj ima Justin Bieber, ki je na osmem mestu, Will Smith pa je s skoraj 70 milijoni oboževalcev na devetem.

Na Twitterju kraljuje Katy Perry, ki je prehitela celo Bieberja in Obamo Na Twitterju so številke sledilcev za približno polovico manjše kot na Facebooku, a na prvem mestu je s 54.571.021 sledilci Katy Perry. Drugouvrščenega Justina Bieberja je prehitela za milijon in pol sledilcev, šele na tretjem mestu pa je predsednik ZDA Barack Obama s 44 milijoni sledilcev.

Na četrtek mestu je spletna videoplatforma YouTube, ki je za slaba dva milijona uporabnikov prehitela country pop princeso Taylor Swift, ki ima skoraj 42 milijonov sledilcev. Lady Gaga, ki je prva na Twitterju presegla 20 milijonov sledilcev, jih ima danes že 41,6 milijona, a je s tem šele na šestem mestu. Na sedmem mestu je Britney Spears, na osmem pa Rihanna, ki je s številnimi razgaljenimi fotografijami prehitela družbeno omrežje za deljenje fotografij, Instagram. Na desetem mestu je tretji najuspešnejši moški Justin Timberlake s 33 milijoni sledilcev, kraljica Facebooka Shakira pa je na Twitterju po številu sledilcev šele na 15. mestu.

Ne spreglejte