Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 9. 2020,
12.21

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,51

1

Natisni članek

porod rojstvo otrok Alec Baldwin Hilaria Baldwin

Petek, 11. 9. 2020, 12.21

3 leta, 7 mesecev

S to fotografijo je po rojstvu petega otroka sprožila val kritik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,51

1

Hilaria Baldwin, žena 62-letnega igralca Aleca Baldwina, se je pokazala le dan za tem, ko sta se razveselila petega otroka. Zahvalila se je svojemu telesu, da je tokrat nosečnost srečno pripeljala do konca in rodila zdravega otroka. Nosečnost pred tem se je namreč končala s spontanim splavom. A objava je naletela na več kritik kot pohval.

Dvainšestdesetletni Alec Baldwin in njegova 26 let mlajša žena Hilaria Baldwin sta se pred tremi dnevi razveselila petega otroka. Fotografijo najnovejšega družinskega člana je igralčeva žena zdaj pokazala na Instsagramu in zraven razkrila še njegovo ime ter pomen, ki ga ime nosi. 

Hilaria Baldwin
Trendi Še ena v nizu zvezdnic, ki se takole hvalijo po porodu

"Želiva vam predstaviti Eduarda Paua Lucasa Baldwina. Rojen 8. septembra 2020 ob 7:46. Težak 3402 gramov. Njegovo ime pomeni 'bogat varuh miru in luči'. Radi te imamo, mali Edu," je 36-letna mamica petih otrok napisala ob sinovo fotografijo na Instagramu. Pod objavo se je v zgolj 15 urah zgrnilo več kot sedem tisoč navdušenih komentarjev in čestitk ob prihodu novega dojenčka na svet. 

Na malo manj navdušenja in odobravanja pa je naletela objava Hilarie le nekaj ur prej, ko je pokazala svojo fotografijo v spodnjem perilu tik pred porodom ter fotografijo dan in pol pozneje. Zraven je zapisala, kako hvaležna je svojemu telesu za vse, kar je naredilo.

"Hvala, telo, za vse, kar si naredilo, in vse, kar še boš. Hvaležna sem za to pot, da sem lahko nudila dom in okolje za rast svojemu sinu, da sem ga varno rodila. Zdaj sem pripravljena, da se vrnem nazaj k sami sebi … Korak za korakom, s potrpežljivostjo, nego in časom," je zapisala.

Katy Perry
Trendi Katy Perry je postala mama

A nekaterim sledilcem se je zdelo takšno razkazovanje povsem nepotrebno. "Se res zahvaljuješ svojemu telesu in iščeš potrditev neznancev, da ti povedo, kako 'neverjetna' si? Daj že mir … Nisi edina ženska in tudi ne zadnja, ki je rodila. Daj nase nekaj oblek, svet je videl že dovolj tvojega spodnjega perila," se je glasil eden od ostrih komentarjev.

Drugi pa: "Ta ženska vsako leto rodi otroka in potem objavlja fotografije svojega telesa, da pokaže, kako ima kup otrok, a je še vedno vitka. Strinjam se z drugimi, pojdi in uživaj s svojim novorojenčkom in drugimi štirimi otroki, zakaj moramo gledati tvoje fotografije prej in potem."

Tudi mnogo drugih komentarjev pod objavo je bilo zapisanih na podoben način, a številne ženske so vendarle njeno objavo razumele drugače in se strinjale, da je žensko telo res neverjetno, saj v njem zraste novo bitje, in da je ženskemu telesu treba vsekakor peti hvalnico zaradi vsega, kar zmore.

Trendi Med dojenjem pokazala (skoraj) vse
Ne spreglejte