SiolNET. Trendi Svet znanih
1,43

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Princ Andrew na javni televiziji spregovoril o obtožbah spolnih zlorab #video

1,43

termometer

princ Andrew
Foto: Getty Images

Sin britanske kraljice je prekinil molk in v ekskluzivnem intervjuju odgovoril na obtožbe, da je spolno zlorabil 17-letnico.

Člani britanske kraljeve družine redko dajejo intervjuje oziroma se z novinarji običajno pogovarjajo le o svoji dobrodelni dejavnosti, medtem ko o svojem zasebnem življenju, sploh domnevnih škandalih, strogo molčijo. Zato je toliko bolj presenetljivo, da je princ Andrew privolil v intervju na britanski javni televiziji BBC, v katerem je spregovoril o obtožbah, ki jih je na njegov račun izrekla Virginia Roberts Giuffre, ena od žrtev zloglasnega bogataša Jeffreyja Epsteina.

Danes 35-letna Američanka namreč trdi, da jo je Epstein prisilil v spolne odnose s princem Andrewem, ko je imela 17 let.

Tako se je na obtožbe odzval Andrew:

"Ne spomnim se, da bi jo kdaj srečal," je princ odgovoril na vprašanje, kako komentira njene obtožbe.

"Pravi, da vas je srečala leta 2001, z vami je večerjala in plesala, plačevali ste ji pijače. Bila sta v londonskem klubu Tramp, nato pa sta odšla v hišo v Belgraviji in tam imela spolne odnose," je novinarka povzela obtožbe, na kar je princ na kratko odvrnil: "To se ni zgodilo."

Virginia Giuffre Trendi Epsteinova žrtev: kot 17-letnica sem bila prisiljena v seks s princem Andrewom

"Se je spomnite?" je nadaljevala novinarka, princ pa je odgovoril: "Ne. Ne spomnim se, da bi jo kdaj srečal. Pravzaprav sem prepričan, da v tem klubu nikoli nisem bil z njo. Marsikaj v njeni zgodbi nima smisla, med drugim tudi zato, ker ne vem, kje je v tem klubu točilni pult. Ne pijem in mislim, da v tem klubu nikoli nisem kupil pijače."

Fotografija, ki princa postavlja na laž: Andrew z Victorio Roberts in Ghislaine Maxwell, Epsteinovo "posrednico" za mlada dekleta:

Novinarka ga je nato še nekajkrat povprašala, ali se Virginie Roberts Giuffre spomni in ali je imel z njo spolne odnose, princ pa je vsakič kategorično zanikal, da bi jo kdajkoli srečal.

"Očitno je bilo, da ne čuti nobenega sočutja do Epsteinovih žrtev"

Po intervjuju se je na prinčev račun vsul plaz kritik. Kate Williams, strokovnjakinja za zgodovino britanske kraljeve družine, je za AP izjavila, da je bil intervju "katastrofa" za podobo britanske kraljeve družine v javnosti. "Gledali smo moškega, ki je prepričan, da ni storil nič napačnega," je dejala, "predvsem pa je bilo očitno, da ne čuti nobenega sočutja do žrtev Jeffreja Epsteina. Niti z eno besedo ni izrazil sočutja do teh mladih deklet."

Oglejte si še:

Amy Robach video Trendi TV-mreža zamolčala zgodbo o Epsteinu: "Z britanskega dvora so nam grozili" #video princ Andrew Trendi Kako je princ Andrew pojasnil posnetek, na katerem je v pedofilovi hiši

 

Komentarji

10

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Wolf / 18.11.2019. ob 12:03 +8 - 1

  "...z vami je večerjala in plesala, plačevali ste ji pijače. Bila sta v londonskem klubu Tramp, nato pa sta odšla v hišo..." Res se sliši, da jo je prisilil. Le kako si ji drzne plačevati? "..."posrednico" za mlada dekleta..." Kje so feministke, da bi se drle o enakopravnost spolov?! Moškemu, ki opravlja tako "posredništvo" rečemo zvodnik. SSKJ->zvodník -a m (í) kdor posreduje pri prostituciji tako, da za plačilo išče stranke. zvodníca -e ž (í) ženska oblika od zvodnik: prostitutke in zvodnice

  +8 - 1
 • Wolf / 18.11.2019. ob 12:14 +8 - 2

  Feminiske prepričujejo mlade punce, da se lahko kurbajo dokler so mlade, ker jih bodo moški z veseljem poročili, ko bodo stare. No, tale bivša 17letnica je temu nasedla, edina razlika od ostalih 35 letnice je, da se ne dere:" Kje so vsi dobri moški?" ampak :" Pred 18imi leti sem bila prisiljena..., sedaj pa hočem še več denarja". Feminizem je strup za moške in ženske, uničevalec družin in zahodne civilizacije.

  +8 - 2
 • MBSQ / 18.11.2019. ob 20:41 +5 0

  Obadva lažeta! Andrew laže o vsem, da se ničesar ne spomni. Vsega se prav dobro spomni, natančno ve, kaj je počel, samo odvetniki so mu naročili, katere besede mora skrbno uporabljati. Laže pa seveda tudi Virginia, da jo je Andrew prisilil v spolni odnos. Dobro ve, da ni bila v prav nič prisiljena, dobro ve, da je bila tam zaradi 'plesa' in zaradi denarja. Lovača! Prostitutka!

  +5 0
delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin