Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 11. 2019,
10.08

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,27

3

Natisni članek

Jeffrey Epstein britanski dvor Amy Robach princ Andrew Bill Clinton

Sreda, 6. 11. 2019, 10.08

4 leta, 5 mesecev

TV-mreža zamolčala zgodbo o Epsteinu: "Z britanskega dvora so nam grozili" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,27

3

Amy Robach | "Bali smo se, da ne bomo mogli dobiti intervjuja s Kate in Williamom, zato smo zgodbo zamolčali," je izjavila Amy Robach, voditeljica in novinarka TV-mreže ABC. | Foto Getty Images

"Bali smo se, da ne bomo mogli dobiti intervjuja s Kate in Williamom, zato smo zgodbo zamolčali," je izjavila Amy Robach, voditeljica in novinarka TV-mreže ABC.

Foto: Getty Images

V javnost je pricurljal posnetek, na katerem voditeljica z ameriške nacionalne TV-mreže ABC zatrjuje, da je imela že pred tremi leti v rokah zgodbo o zlorabah, povezanih z zloglasnim bogatašem Jeffreyjem Epsteinom, a so se njeni delodajalci odločili, da je ne bodo objavili. Menda tudi zaradi groženj, ki so prihajale iz Buckinghamske palače.

"Zgodbe o Jeffreyju Epsteinu nismo objavili. Najprej so mi rekli: 'Kdo je Jeffrey Epstein? Nihče ga ne pozna. To je bedasta zgodba.' Nato so na britanskem dvoru izvedeli, da vemo za obtožbe, povezane s princem Andrewom, in nam začeli groziti na milijon načinov."

S to izjavo se začne posnetek, na katerem novinarka in voditeljica ameriške TV-mreže ABC Amy Robach razlaga, da je že pred tremi leti vedela za Epsteinovo pedofilsko mrežo. Pri tem domnevno ne ve, da je njen mikrofon vklopljen.

Poglejte posnetek:

V posnetku pove, da je imela posneto pričanje Virginie Roberts Giuffre, ene od Epsteinovih žrtev, ki je vrsto znanih osebnosti obtožila zlorabe, med drugim nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona in britanskega princa Andrewa. Na ABC njene zgodbe niso hoteli objaviti, ker se niso hoteli zameriti britanskemu dvoru.

princ Andrew
Trendi V javnost pricurljal posnetek princa Andrewa v hiši obsojenega pedofila #video

"Bali smo se, da ne bomo mogli dobiti intervjuja s Kate in Williamom, zato smo zgodbo zamolčali," izjavi v posnetku, "toda bilo je neverjetno, kaj vse smo imeli v rokah. Clintona ... imeli smo vse. Zdaj je vse to prišlo na plano, kot da gre za nekaj novega, jaz pa sem vse to imela takrat. Besna sem, vsak dan sem bolj besna."

Posnetek je na spletu objavila aktivistična skupina Project Veritas, ki ga je pridobila od neimenovanega vira. Ob tem velja omeniti, da je Project Veritas projekt ameriškega desničarskega aktivista Jamesa O'Keefa, ki je v preteklosti v javnost lansiral vrsto lažnih zgodb in ponarejenih ali prirejenih posnetkov. Toda, kot dodaja spletni medij Vox, gre tokrat za resničen posnetek - ne nazadnje iz mreže ABC niso zanikali njegove pristnosti.

Amy Robach video | Foto: zajem zaslona/YouTube Foto: zajem zaslona/YouTube

Je pa ABC objavil sporočilo za javnost, v katerem je Amy Robach omilila svoje izjave. "Ujeli so me v zasebnem trenutku frustracije," je zapisala, "bila sem nejevoljna, ker ta pomemben intervju, ki sem ga naredila z Virginio Roberts, ni bil objavljen. Objavili pa ga nismo, ker ni bilo dovolj drugih dokazov, ki bi podprli njene izjave, in s tem zgodba ni zadovoljila uredniških standardov na ABC."

"Moje izjave o princu Andrewu in Billu Clintonu, ki naj bi bil na Epsteinovem zasebnem otoku, se nanašajo na to, kar mi je Virginia Roberts povedala v intervjuju leta 2015," je nadaljevala novinarka, "govorila sem o njenih obtožbah, ki jih ABC ni mogel podkrepiti z dokazi. Čeprav sem bila razočarana, da ni bil objavljen, ta intervju ni dosegal naših novinarskih standardov. Vse do danes ni nihče ne meni ne preostanku ekipe preprečil, da bi poročali o Jeffreyju Epsteinu."

Pričanje Virginie Roberts Giuffre, s katero je Amy Robach naredila sporni intervju:

Virginia Giuffre
Trendi Epsteinova žrtev: kot 17-letnica sem bila prisiljena v seks s princem Andrewom
Ne spreglejte