Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 7. 2015,
13.01

Osveženo pred

11 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Pivo in cvetje pivo Laško Pivovarna Laško festival

Torek, 7. 7. 2015, 13.01

11 mesecev, 1 teden

Pivo in cvetje: cena piva bo letos jubilejnih 190 centov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Še devet dni je do uradnega odprtja 51. izvedbe festivala Pivo in cvetje. Organizatorji pravijo, da glasbeni program še nikoli ni bil tako mednarodno obarvan.

Enainpetdeseta izvedba festivala Pivo in cvetje se začne 16. julija, že dan prej, v sredo, pa se bodo najzvestejšim ljubiteljem z Dnevom Laščanov in Dnevom odprtih vrat Pivovarne Laško tradicionalno predstavili lokalni gostitelji. Glasbeniki so pripravljeni, Laščani pa končujejo zadnja opravila za izvedbo po besedah organizatorjev najobsežnejšega spremljevalnega programa do zdaj.

Med nastopajočimi znana imena tako iz Slovenije kot iz tujine Med mednarodnimi glasbeni gosti organizatorji izpostavljajo predvsem pevko Natalie Imbruglia in legendarno skupino Europe, nastopila bosta tudi evrovizijska zmagovalka Katrina, nekdanja pevka skupine Katrina and the Waves, in tako imenovani flamenko hipster Juanito Makandé . Z območja nekdanje Jugoslavije prihajata priljubljeni skupini Hladno pivo in S.A.R.S., najštevilčnejši pa bodo seveda slovenski glasbeni zvezdniki, od Magnifica ter skupin Mi2 in Šank Rock do Modrijanov in Tanje Žagar. Seznam vseh nastopajočih najdete tukaj.

Letos tudi posebni vlaki iz Zagreba Festival vsako leto pritegne več ljubiteljev kampiranja, letos bo zanje v kampu Jagoče organiziran poseben športno-zabavni program. Slovenske železnice bodo tudi letos med festivalom povečale število vlakov do Laškega tako iz Maribora kot tudi iz Ljubljane, novost pa so posebni vlaki iz Zagreba. Sicer bo med festivalom v Laškem veljal poseben prometni režim, zato je treba upoštevati navodila redarjev. Nasvete in uporabne informacije za obiskovalce najdete tukaj.

Jubilejna cena piva Na koncu pa še najpomembnejše: ker Pivovarna Laško slavi 190 let delovanja, bo tudi festivalska cena velikega točenega piva jubilejna in bo znašala 190 centov oziroma 1,90 evra.

Ne spreglejte