Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 5. 2013,
15.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Richard Branson letalo

Nedelja, 12. 5. 2013, 15.50

8 let

Odbito: ko stavijo bogataši (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Stave se ponavadi končajo tako, da tisti, ki izgubi stavo, plača ali mora nekaj narediti. Če stavijo bogataši, kakršen je Sir Richard Branson, potem pa so stave tudi odbite.

Eden najbogatejših ljudi na svetu, svetovni rekorder v letenju z balonom, nekdanji glasbeni producent in lastnik verige Virgin Sir Richard Branson, ki ga imajo mnogi tudi za guruja modernega podjetništva, je pred časom sklenil stavo s kolegom Tonyjem Fernandesom, predsednikom uprave letalske družbe Air Asia X. Stava je bila popolnoma preprosta. Ker imata obe podjetji v formuli 1 svoji ekipi, sta se premožneža dogovorila, da tisti, katerega ekipa izgubi, en dan služi kot stevardesa na letu drugega.

In čeprav sta obe ekipi v sezoni 2010, Virgin Racing Formula One in Lotus Racing, na koncu ostali brez točk, se je v končni razvrstitvi vseeno Lotus One odrezal bolje, in Sir Richard Branson je stavo izgubil, kar nekaj vode pa je preteklo, preden je svojo stavo tudi odslužil. In ker je vedno veljal za kavalirja, se je na vse skupaj tudi temeljito pripravil, saj je vedel, da bo ne le veliko smeha, pač pa tudi veliko medijske pozornosti. Branson se je zato odločil, da bo na letalu Air Asia X kot stevardesa stregel na letu med Avstralijo in Malezijo.

Medtem ko je Richard Branson kljub vsemu obdržal svojo znamenito bradico, je noge temeljito pobril, ekipa Air Asia mu je prijazno in z nasmehom odstopila obleko stevardese, in neskončen smeh nad oblaki se je začel, saj je moral Branson med letom opravljati vse naloge, ki jih sicer opravljajo stevardese: točil je čaj in kavo, pijačo, delil obroke na letalu in objavljal objave potnikom med letom.

Ni pa bilo čisto po nesreči, ko je na svojega nekdanjega učenca in zdajšnjega rivala Fernandesa zlil cel pladenj polnih kozarčkov pomarančnega soka. "Zdajle bi ga najrajši kar ubil," je novinarjem na letalu, katerih ni manjkalo, jezen rekel Fernandes. Največ smeha sta bila oba bogataša deležna na letališču v Kuala Lumpurju, kjer so pripravili tudi manjšo zabavo. "Bilo je zabavno, a vesel sem, da se bom lahko končno preoblekel v svoja oblačila. Vedno sem bil mož beseda in tako sem tudi to stavo enkrat moral izpolniti," je po pristanku letala povedal Richard Branson.

Več fotografij dogajanja pa si oglejte v fotogaleriji.

Ne spreglejte