Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 11. 2014,
8.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natalija Verboten

Petek, 21. 11. 2014, 8.19

6 let, 7 mesecev

Natalija Verboten med nosečnostjo pristala v bolnišnici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Natalija Verboten nam je zaupala, da se po prvem štirimesečju nosečnosti spet počuti odlično in da se bo druge nosečnosti spominjala kot čisto presenečenje.

38-letna uspešna slovenska pevka Natalija Verboten bo marca postala drugič mamica. Pri družini Verboten Bojič bodo marca dobili drugega fanta in Natalija se bo druge nosečnosti spominjala najbolj po tem, da je bila zanjo in njenega moža veliko presenečenje.

Druga nosečnost veliko presenečenje "Moja druga nosečnost je bilo veliko presenečenje, ker je bila možnost zanositve zaradi mojih številnih ginekoloških zdravstvenih težav zelo majhna, zato sva se z možem Dejanom v svojih glavah sčasoma sprijaznila, da bo sin Max verjetno edinec in o tem več nisva razmišljala. No, sredi poletja sem glede na simptome utrujenosti, slabosti mislila, da sem dobila neko virozo, ko pa sem vse znake seštela, naredila test, sta se pokazali dve črtici."

Po prvih nosečniških neprijetnostih se njena nosečnost počasi premika v drugo trimesečje, ki je zanjo veliko bolj prijazno.

Obisk bolnišnice zaradi dehidracije "Nosečniške neprijetnosti (utrujenost, celodnevna močna slabost, omotica, izguba apetita, okusa, bruhanje, občutljivost na vonje, hormonska nihanja, nenehen občutek lakote – obenem pa mi ni ustrezal noben okus, hrana … ) so bile tokrat v prvih štirih in pol mesecih od samega začetka zelo intenzivne. V določenem obdobju je bilo tako hudo, da sem zaradi dehidracije in hitre izgube teže morala za dva dni v UKC Maribor na infuzijo in bi se ob tej priložnosti rada zahvalila vsem zdravnikom, sestram in osebju ginekologije, da so me/naju oskrbeli."

A k sreči sta z možem pred poletjem načrtovala dober mesec dni dopusta čez poletje, ki je naključno ravno sovpadlo z obdobjem najintenzivnejših nosečniških nevšečnosti. "Ampak to je pač spremljajoči del nosečnosti. Zdaj je spet vse po starem, moje življenje, nastopi in delovne aktivnosti potekajo čisto normalno, v ustaljenem ritmu," nadaljuje Natalija.

Na zadnji fotografiji, ki jo je Natalija objavila na družabnih omrežjih, je videti, da se bolje počuti in žari kot vse srečne nosečnice. Opazili pa smo tudi, da kljub trebuščku še vedno zelo dobro obvlada visoke pete.

Nosečnost ni bolezen "Moja ginekologinja pravi, da nosečnost ni bolezen in če poteka brez težav, se dela normalno, zato nastopi in preostale delovne aktivnosti potekajo čisto normalno, v ustaljenem ritmu in tako bo tudi do porodniškega dopusta, če bo nosečnost potekala brez zapletov. Glasba, vodenje, skratka, moje delo je po 20 letih še vedno moja velika ljubezen in sem bila srečna, da sem v prejšnji nosečnosti lahko normalno delala še v osmem mesecu - upam, da bo tudi tokrat tako."

V šovbiznisu porodniški dopusti ne trajajo eno leto, ampak zaradi že dogovorjenih nastopov se predčasno prekinejo. Natalija z upanjem na čim daljši porodniški dopust sklene, da se bo kot vedno sproti prilagajala, "kakšen nastop čez prihodnje poletje bom že naredila, ker jih imam nekaj že dogovorjenih".

Ne spreglejte