Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 11. 2011,
21.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Kim Kardashian Kris Humphries

Torek, 1. 11. 2011, 21.52

8 let

Najkrajši zakon zvezdnikov je trajal le 25 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kim Kardashian in Kris Humphries sta bila poročena 72 dni, Carmen Electra in Dennis Rodman le devet dni, kdo pa je na vrhu seznama najkrajšega zakona?

Ta naslov pripada priljubljenemu italijanskemu igralcu Rudolphu Valetinu in Jean Acker, ki sta se poročila leta 1919. Zakon je trajal po nekaterih navedbah le šest ur. Ackerjeva, ki je kmalu po tem, ko dahnila usodni da, obžalovala odločitev, je Valentina zaklenila iz sobe, v kateri naj bi preživljala medene tedne. Valentino je trkal na vrata 20 minut, potem pa odšel domov. V ločitvenem postopku je Ackerjeva zatrjevala, da nikoli ni zares pristala v zakon z igralcem.

Drugo uvrščena na lestvici najkrajših zvezdniških zakonov sta Zsa Zsa Gabor in njen Felipe de Alba, s katerim je bila poročena manj kot 24 ur leta 1982. De Alba je bil njen osmi mož, za še enim propadlim zakonom pa je izbrala princa Fredericka von Anhalta, ki naj bi imel afero s pokojno Anno Nicole Smith. Drugo mesto pa pripada tudi Tysonovi bivši ženi Robin Givens in teniškemu učitelju Svetozaru Marinkoviću, ki sta se poročila leta 1997. Kasneje je Marinković medijem zaupal, da naj bi njun zakon trajal le 7 minut.

Abstinenca je prinesla razdor zakon Petinpetdeset ur sta v zakonu zdržala ameriška pevka Britney Spears in Jason Allen Alexander. Prijatelja iz otroštva sta se leta 2004 sta se poročila v Las Vegasu. Spearsova pravi, da je do razdora zakona prišlo, ker ni povsem vedela, zakaj sta vstopila v zakon. Zakon je bil sklenjen v ne povsem treznem stanju.

Devet dni je trajal zakon pevke Cher z Greggom Allmanom, prav tako zakon Carmen Electre z Dennisom Rodmanom. Cher se je kmalu po koncu zveze s Sonnyjem poročila z rockerjem Greggom Allmanom. Poročnega slavja, ki se je odvijal v Las Vegasu, je bilo hitro konec, razlog za ločitev pa je bila Allmanova odvisnost od drog in alkohola. Nepremišljen pa je bil Rodman, ki se je s Carmen Eletra poročil novembra 1998 v Las Vegasu, in po devetih dneh zakona vložil zahtevek za ločitev.

Po štiri dneh poznanstva pred oltar Catherine Oxenberg in Robert Evans sta v zakonu zdržala tri dni dlje, dvanajst dni. Povsem pričakovano se je njun zakon končal, saj sta se poročila le štiri dni po tem, ko sta se spoznala.

Med zvezdniki, ki se v zakonu niso najbolje počutili in se kaj hitro razšli ali celo ločili, sta se zdaj znašla tudi Kim Kardashian in Kris Humphries. Zakon, ki se je pričel s skorajda pravljično poroko, je trajal le 72 dni. Poročni obred je potekal na razkošnem zasebnem posestvu v Kaliforniji pred kar 440 svati, katere sta naprosila, naj se oblečejo le v črno in belo. Kardashianova je nosila obleko Vere Wang, vredno kar 20 tisoč dolarjev ter čevlje s podpisom Giuseppeja Zanottija.

Kaj traja dlje kot Kimin zakon? Sezona orkanov v ZDA! Takoj, ko je bila objavljena novica o propadlem zakonu med zvezdnico resničnostega šova Keep Up With The Kardashians in košarkaškim zvezdnikom, so se tviteraši pričeli nizati svoja mišljenja. Med temi prevladujejo norčava vprašanja, povod za njih pa je bilo vprašanje »Kaj dlje traja od Kiminega zakona?«. Ne le na Twitterju, norčujejo se tudi ostali. Tako je na primer spletna stran AccuWeather, sicer stran za vremensko napoved, objavila nekaj »dejstev«, kar traja dlje kot njen zakon.

Med zvezdniki, ki so najhitreje zapustili zakonski jarem, se med 20. Najkrajšimi zakoni znajde kar dvakrat zdaj sveže samska Jennifer Lopez. V zakonu s Chrisom Juddom je zdržala 118 dni, z Ojanijem Noaom pa 313 dni.

Ne spreglejte