Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 2. 2015,
15.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

princ Charles Camilla Parker Bowles princesa Diana biografija

Torek, 3. 2. 2015, 15.22

7 let, 12 mesecev

Knjiga o princu Charlesu: prijateljeval je s pedofilom in skoraj odpovedal poroko z Diano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V javnost so pricurljale pikantne podrobnosti iz nove biografije britanskega prestolonaslednika, od njegovega prvega srečanja s Camillo do večera pred poroko z Diano, ki jo je že skoraj odpovedal.

V četrtek v Veliki Britaniji izide nova biografija princa Charlesa, ki že pred prihodom na police knjigarn buri duhove. V knjigi Charles: The Heart of a King avtorica Catherine Meyer med drugim trdi, da je bil prinčev zelo tesen zaupnik Jimmy Savile, voditelj na britanski televiziji BBC. Ta je umrl leta 2011, kmalu zatem pa so na dan prišle obtožbe, da je spolno zlorabil več sto otrok in mladostnikov.

Zakonska svetovalnica pri pedofilu Savile je pregledoval in popravljal prinčeve govore, svetoval pa mu je tudi pri precej pomembnejših zadevah, kot so vprašanja glede zdravstvenega sistema. Da sta si bila kontroverzni televizijski obraz in princ zelo blizu, je pred leti trdila tudi nekdanja Charlesova tajnica, ki je v svojih spominih zapisala, da sta Charles in Diana k njemu hodila celo na zakonsko svetovanje.

O prinčevem ljubezenskem življenju se je po poročanju Daily Telegrapha v novi, 400-stranski biografiji razpisala tudi Meyerjeva. Camillo Shand, zdaj vojvodinjo Cornwallsko, s katero je poročen od leta 2005, prej pa je bila dolga leta njegova ljubimka, je po pisanju Meyerjeve spoznal leta 1971. Bil je na obisku pri Lucii Santa Cruz, prijateljici z univerze, ki je v Londonu živela nadstropje nad Camillo. Spodnjo sosedo je povabila na pijačo, da bi spoznala princa, in jima dejala: "Pazita na svoje gene." Merila je na Charlesovega prapradedka Edvarda VII. in njegovo ljubimko Alice Keppel, ki je bila Camillina prababica.

Dekleta za nedolžne poljube, poročene ženske za spolne izkušnje Princ je imel do takrat že več deklet, a z njimi ni imel spolnih odnosov. Ena od njih je Meyerjevi povedala, da sta se le redkokdaj poljubila, kaj več pa sploh ni prišlo v poštev. Spolne izkušnje si je nabiral s starejšimi, bolj izkušenimi in večinoma poročenimi ženskami, piše avtorica, sicer novinarka, in med temi damami navaja Dale Tyron, Avstralko, poročeno s prinčevim bližnjim prijateljem, baronom Andrewom Tyronom.

Poroko z Diano je skoraj odpovedal Ko je julija 1981 napočil čas za poroko z Diano Spencer, si je Charles skoraj premislil, podrobnosti iz nove biografije navaja Daily Telegraph. "Tega ne morem storiti," je po pisanju Meyerjeve večer pred poroko dejal prijatelju. Enaki dvomi naj bi obhajali tudi nevesto, ki je svojim sestram zaupala, da je našla zapestnico, ki jo je Charles kupil za Camillo.

Meyerjeva se je v biografiji razpisala tudi o prinčevem vsakodnevnem življenju. Dan začne s serijo telovadnih vaj, sicer pripravljenih za pripadnike kraljevih kanadskih letalskih sil, s katerimi si razgiba hrbet, ki ga pogosto boli. Ob dnevih, ko ima veliko kraljevskih zadolžitev, ne jé kosila, vedno pa skrbi za to, da popije dovolj vode. Dovolj, a ne preveč, da svojega natrpanega urnika ne bi obremenjeval s pogostimi obiski stranišča.

Ljubitelj prezračenih prostorov in vrtov, kjer se pogovarja z mrtvimi Med njegovimi navadami Meyerjeva v knjigi izpostavlja ljubezen do prezračenih prostorov, v katerih biva, zaradi česar se njegovi bližnji in obiskovalci pritožujejo, da je pri njem vedno prepih. Princ je sicer znan ljubitelj narave in obožuje vrtove, ki obkrožajo njegove rezidence. Nekoč se je pošalil, da se med sprehodi po njih rad pogovarja z rastlinami, avtorica biografije pa piše, da se pravzaprav pogovarja s pokojnimi prijatelji in člani družine, ki so mu bili posebej blizu.

Ne spreglejte