SiolNET. Trendi Svet znanih
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kdo je brutalno pretepel dalajlamo?

3

termometer

 | Foto:
"Trpinčite človeka in povedal vam bo, kar želite," se glasi slogan nove oglaševalske akcije Amnesty International, v kateri so uporabili šokantne fotografije znanih osebnosti.

Seveda na srečo velikega modnega guruja Karla Lagerfelda nihče ni pretepel, njegovo fotografijo, na kateri so uporabili kar nekaj računalniških trikov in z njimi "poškodovali" Lagerfeldov obraz, so v Amnesty International ob fotografiji pevca Iggyja Popa in dalajlame uporabili za novo oglaševalsko akcijo proti mučenju ljudi.

Ob fotografiji Karla Lagerfleda so tako zapisali namišljeno Lagerfeldovo izjavo: "Vrhunec elegance so havajska srajca in japonke," ob fotografiji dalajlame "Človek, ki v svojih petdesetih letih nima ure znamke Rolex, je zapravil svoje življenje" in ob fotografiji znanega pevca "Prihodnost rokenrola je Justin Bieber".

Več kot šokantna akcija naj bi ljudi seveda pretresla, opozorila pa naj bi na to, da je na svetu veliko žrtev trpinčenja in zlorabe. "Znano je, da se bo človek, ki ga mučijo z namenom priznanja, slej kot prej zlomil. Nedoumljivo je, da nekatere države takšno mučenje dovoljujejo z namenom preiskav ali zaslišanja, da bi prišle do pravih informacij. Izbrali smo šokantne fotografije in namišljene izjave, ki jih ljudje na fotografijah verjetno v normalnih okoliščinah nikoli ne bi izrekli;" so povedali v Amnesty International.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin