Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 9. 2015,
19.59

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

kava Ljubljanica Ljubljana barka advertorial

Nedelja, 13. 9. 2015, 19.59

2 meseca, 1 teden

Kako se zbujajo znani Slovenci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Jutro na Ljubljanici je bilo začinjeno s slovenskimi legendami, ki so v zadnjih 45 letih zaznamovali slovenski prostor. Kontrec, Kuntner in Miklavc. Uganete, kaj imajo skupnega?

Jernej Kuntner, Dejan Kontrec in Andrej Miklavc imajo več skupnega, kot si mislite. Vsi so se rodili v letu, ko je v Sloveniji zadišalo po najbolj priljubljeni kavi.

To je bilo leto legend, vsak izmed njih je slovenski prostor zaznamoval z dosežki, ki so se zapisali v športno in kulturno zgodovino Slovenije. In to je bilo tudi leto, ko so v Portorožu prvič prepražili najbolj znano slovensko kavo. Barcaffè kava je v 45 letih postala legenda med kavami, ki že več generacij zbuja z omamnim vonjem in nepogrešljivo aromo.

Legende so se zbudile v skupnem jutru

Prav kava je naše tri legende združila na sobotno jutro in jih popeljala na panoramski izlet po Ljubljani. Niso bili sami, na ladjici Barka Cafè, ki jo je vodil najbolj prijazen kapetan v Ljubljani, se je ob skodelici aromatične kave zbralo veliko ljubiteljev blagovne znamke Barcaffè. Med njimi tudi Nina Osenar, ki je pospremila svojega Dejana Kontreca, ter pevki Eva Hren in Daša Gradišek.

Da je kava lahko tudi glasbena muza, smo ugotovili že pred leti, ko je Andrej Šifrer s skladbo Kako mi zadiši ustvaril pravi glasbeni hit. In prav Andrej je bil častni gost jutranjega dogodka na Ljubljanici. Tudi s pomočjo kave se je Šifrer vpisal med legende.

"V zadnjem letu sem odkril radosti pitja kave, najraje imam kavo iz kafetjere," je priznal prvi od treh legend, igralec Jernej Kuntner, njegov sovrstnik, nekdanji smučarski as Andrej Miklavc pa je pojasnil, da je kava že dolgo njegova najbolj zvesta jutranja spremljevalka: "To je moj ritual, pri katerem najraje uživam sam."

Dejan Kontrec, generalni sekretar hokejske zveze Slovenije, pa kavo uživa kot sladko pregreho – z veliko mleka, pene in sladkorja.

Na izi s sodobno pripravljeno turško kavo

Ni kave brez dobre družbe in nekaj grižljajev pregrešnih sladic. Vožnja po Ljubljanici se je prelevila v pravi sladko-kavni izlet. Tudi najbolj skeptični pa so ob pokušanju nove turške kave Barcaffe' ostali prijetno presenečeni. Instant turška kava Black'n'Easy je namreč novost, ki v zadnjih mesecih navdušuje vse ljubitelje turške kave. Močan okus in bogata aroma – kot da bi kavo skuhali na tradicionalen način.

Prebudite se z Barcaffejem na barki tudi vi!

Barka Cafè bo z brezplačno vožnjo in sodobno različico originalne turške kave, Black'n'Easy, mimoidoče v slovenski prestolnici razveselila še zadnjič. Na pristno doživetje se lahko vkrcate v soboto, 26. septembra, na Bregu, med 9.00 in 11.30 in preizkusite pristen okus prave turške kave v instantni obliki. Z novim Black'n'Easy se je Barcaffè spet približal ljubiteljem odlične kave in jim ponudil aromatičen okus, ki je pripravljen skorajda v trenutku. Več o Barki Cafè in drugih aktivnostih lahko izveste na Facebook strani Barcaffè za lepši dan.

Ne spreglejte