Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 8. 2021,
16.52

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,26

Natisni članek

tabloidi Novak Đoković Jelena Đoković

Četrtek, 19. 8. 2021, 16.52

2 leti, 8 mesecev

Jelena Đoković končno komentirala domnevne Novakove afere

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,26
Jelena Đoković, Novak Đoković | Jelena ni več hotela biti tiho. | Foto Reuters

Jelena ni več hotela biti tiho.

Foto: Reuters

Žena srbskega teniškega asa je prekinila molk in spregovorila, kaj si misli o člankih v srbskih medijih, ki že dolga leta namigujejo, da ji je Novak nezvest.

Srdjan Đoković
Sportal Novak Đoković bo kmalu postal najboljši vseh časov

Številni srbski mediji zadnje dni poročajo o domnevnem spogledovanju Novaka Đokovića in igralke Marije Karan, kar je bil dokončen povod, da se glede tega oglasi Novakova žena Jelena, ki je dolga leta molčala glede podobnih pisanj v rumenih medijih.

Spregovorila je prek zgodb na Instagramu, kjer je v daljšem zapisu obsodila srbske tabloide. "Če ne zanikaš laži, ker nimaš odgovora na neumnosti in se s tem preprosto ne ukvarjaš, je to za novinarje zelena luč, da te nenehno vlačijo po tabloidih in se iz tebe delajo norca," je zapisala v prvem "storyju", kjer je kot primer pripela članek, v katerem jo tabloid označuje za ljubosumno, ker naj bi se Novak na koncertu spogledoval z igralko.

Nato je nadaljevala: "Po 15 letih pisanja o aferi z vsakim dekletom iz najine skupne družbe naju (tabloidi, op. p.) očitno tako dobro poznajo kot par, da vedo, če sem ljubosumna, ne da karkoli rečem ali naredim. In ko ne zanikaš neumnosti, to samodejno postane uporabna vaba za prihodnje objave o zdaj že nekdanjih ljubeznih."

Ob tem je pripomnila: "Tako se spoštuje mladega in uspešnega športnika v naši državi."

Jelenine objave na družbenem omrežju Instagram | Foto: Instagram & Imdb Jelenine objave na družbenem omrežju Instagram Foto: Instagram & Imdb

Jelenine objave na Instagramu ... | Foto: Instagram & Imdb Jelenine objave na Instagramu ... Foto: Instagram & Imdb

Želi si opolnomočiti novinarje

V naslednji objavi pa je izpostavila širši problem, da "živimo v času, ko se mora človek res vprašati, kaj bere in komu lahko zaupa".

"Vsa temačna energija, ki vstopi v nas, ko beremo novice, napolnjene z neresnicami zaradi nadzora, strahu in s tem dobička, ne more nikogar navdihniti za dobra dejanja. Vemo, da je steber vsake zdrave družbe družina, kako je torej mogoče, da medije uporabljamo kot sredstvo za njeno poniževanje? Je to recept za uspeh ali neuspeh družbe? Presodite sami."

S Fundacijo Novak Đoković je ustanovila novo revijo. | Foto: Reuters S Fundacijo Novak Đoković je ustanovila novo revijo. Foto: Reuters

Na koncu je dodala, da noče samo komentirati iz kavča, temveč da je ravno zato pomagala ustanoviti novo revijo Original magazin, ki je projekt Fundacije Novak Đoković, sama pa je njena direktorica.

"Sama sem odgovor na lažne in prazne novice našla v ustanovitvi revije z namenom opolnomočiti naše novinarje in jim dati platformo, kjer lahko pišejo o družbeno koristnih in navdihujočih temah. Namesto da iščemo škandale in klike, dajmo prostor ustvarjalnim ljudem, da pokažemo najlepše, kar imamo."

Preberite tudi:

Jelena Janković
Sportal Žena Novaka Đokovića odprla dušo: Večkrat sem jokala
Ne spreglejte