Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 5. 2021,
8.54

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90

13

Natisni članek

Instagram Elliot Page

Torek, 25. 5. 2021, 8.54

2 leti, 11 mesecev

Igralec Elliot Page prvič pokazal telo brez prsi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90

13

Elliot Page | Elliot je bil nekoč znan kot Ellen Page. | Foto Guliver Image

Elliot je bil nekoč znan kot Ellen Page.

Foto: Guliver Image

Na Instagramu je objavil prvo fotografijo zgoraj brez, odkar je prestal prvo operacijo, po kateri se prvič počuti dobro v svojem telesu.

"Prvo plavanje v moških kopalkah," je zapisal Elliot Page na Instagramu in objavil prvo fotografijo, na kateri pozira s širokim nasmehom in zgoraj brez. Elliot je v intervjuju za revijo Time marca razkril, da je v začetku leta prestal mastektomijo, odstranitev prsi, po kateri se prvič v življenju počuti dobro v svojem telesu.

Pred nekaj tedni je odkrito spregovoril tudi s kraljico pogovornih oddaj Oprah Winfrey, ki ji je zaupal, da hoče o transspolnosti govoriti iz več razlogov. "Želel sem deliti z ljudmi, kako zelo je to spremenilo moje življenje. Želim, da ljudje vedo, da to ni spremenilo življenja samo meni, da je tako za veliko ljudi," je razložil in dodal, da se še vedno močno napada zdravstveno oskrbo transspolnih oseb, ki je že tako okrnjena, poleg tega pa veliko transspolnih oseb sploh ne obišče zdravnika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elliotpage

Ker je lahko, kar je, je spet ustvarjalen

Da je transspolna oseba, je 34-letni igralec javnosti razkril decembra lani in vse odtlej se trudi ozaveščati o tej temi. Ko je novico o tem, da je zdaj Elliot in nič več Ellen, objavil na družbenih omrežjih, je pričakoval veliko pozornosti in podpore, kar je na koncu tudi dobil. 

Njegovo novo identiteto in preimenovanje so v filmski industriji takoj upoštevali in povsod spremenili njegovo ime iz Ellen v Elliot. A kljub temu ga igralski kolegi občasno še naslovijo z ženskim zaimkom "ona", kar povsem razume, pravi. "Potreben bo čas, da se vsi navadijo," je še dejal za Time.

Razkritje svoje prave identitete in končno občutje "pristnega sebe" je pomagalo tudi njegovi kreativni plati, pravi. "Prvič po ne vem, koliko časa, sem lahko kar sem, produktiven in kreativen. Vem, da se sliši poenostavljeno, a počutim se res udobno v svojem telesu."

Elliot Page
Trendi Elliot Page po razkritju, da je transspolna oseba, prestal prvo operacijo
Ne spreglejte