Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 11. 2020,
10.52

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71

3

Natisni članek

slava otroštvo Ajda Rotar Urankar Hajdi Korošec Jazbinšek

Torek, 10. 11. 2020, 10.52

3 leta, 5 mesecev

Hajdi Korošec Jazbinšek: V šoli so me pretepali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71

3

Hajdi Korošec Jazbinšek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nekdanja pevka, danes pa uspešna podjetnica, je razkrila, kaj je doživljala kot otroška glasbena zvezda.

Podjetnica in nekdanja otroška pevka Hajdi Korošec Jazbinšek je med gostovanjem v podcastu Na svoji strani, ki ga vodi Ajda Rotar Urankar, spregovorila o temni plati slave, ki jo je doživljala kot priljubljena otroška pevka.

Hajdi Korošec Jazbinšek in Ajda Rotar Urankar, ki je nekdanjo otroško zvezdnico gostila v svojem podcastu | Foto: Marko Delbello Ocepek Hajdi Korošec Jazbinšek in Ajda Rotar Urankar, ki je nekdanjo otroško zvezdnico gostila v svojem podcastu Foto: Marko Delbello Ocepek Hajdi je Slovenija spoznala leta 1990, ko je pri 11 letih v sodelovanju z glasbenikom Brankom Vunjakom - Brendijem posnela skladbo Naš kuža in njeno življenje se je nenadoma postavilo na glavo. Kot je poudarila v podcastu, je bilo petje njena iskrena želja, ne pa ambiciozna težnja njenih staršev, in ko je enkrat stala na odru, so se ji sanje uresničile.

Njena priljubljenost med mladimi je bila neizmerna, dnevno je dobivala kupe pisem, domači telefon je neprestano zvonil, nihče pa si ni znal predstavljati, kaj lahko takšna priljubljenost prinese. "Z njo se niso znali spoprijeti niti učitelji v šoli niti moji starši," je priznala v pogovoru z Ajdo Rotar Urankar, "to obdobje je bilo kaotično, a me je kot osebo izoblikovalo in mi dalo veliko trde kože, zato sem mu zelo hvaležna. Ni pa bilo lahko."

"Učitelji niso več vedeli, kaj storiti"

In čeprav jo je slovensko občinstvo oboževalo, je v svoji šoli naletela na povsem drugačne odzive. "Otroci znajo biti zlobni, včasih ta zloba ne pozna meja, in biti tarča posmeha je zelo naporno. Velikokrat sem bila v garderobi pretepena, pa nisem vedela zakaj, in tudi učitelji niso več vedeli, kaj storiti," je razkrila. Zaradi vrstniškega nasilja je postajala vse bolj osamljena, a zdaj tudi na to gleda kot na osebnostno rast: "Bolj kot boli, bolj rasteš. Vsa ta bolečina je pomembna za razvoj človeka in za razvoj empatije."

Hajdi Korošec Jazbinšek | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Danes, ko ima svojo družino, poudarja: "Pri otroku je pomembno zaznati, kdaj ima problem, in ga potem znati peljati čez to." Kot je priznala v pogovoru, se je v najbolj občutljivih najstniških letih znašla v mnogih situacijah, ko bi lahko stvari šle zelo narobe, a jo je po njenem mnenju vedno rešila brezpogojna ljubezen družine. Zdaj družinske vrednote, kot sta stabilnost in pristna ljubezen, predaja svojima sinovoma.

Preberite še:

Hajdi Korošec Jazbinšek
Trendi Hajdi Korošec Jazbinšek: Mala Hajdi me še danes gane do solz #intervju
Ne spreglejte