Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 6. 2013,
7.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

piknik klobuk zabava družabna kronika

Četrtek, 13. 6. 2013, 7.03

8 let

FOTO: Klobuki z dobrim namenom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ena naših najbolj branih tabloidnih revij je v Smledniku, na prostoru, ki je sicer rezerviran za petične golfiste, priredila svoj tradicionalni piknik pod klobuki.

Že ob zbiranju slovenskih znanih in manj znanih obrazov je bilo jasno, da je piknik pod klobuki ena redkih slovenskih druženj, kjer se (skoraj) vsi držijo zapisanega pravila oblačenja, ki je bil tudi letos: na glavi mora biti pokrivalo. In nekateri so močno presenetili, spet drugi so si privoščili nekaj humorja, tretji, no, predvsem tretje, glamurja, četrti pa so s svojimi pokrivali obujali spomine na obdobja polpretekle zgodovine. Kdor pa pokrivala ni imel, si ga je lahko tam celo kupil in s tem tudi daroval za otroke z Downovim sindromom. Te je odlično zastopala mlada plesalka z Downovim sindromom Eva Pirnat iz Kranja, ki je s svojo plesno točko New York, New York navdušila vse zbrane. Koliko denarja se je nabralo, ne vemo, a tistih, ki so darovali, zagotovo ni bilo malo. Tako kot ne klobukov: videli smo jih namreč veliko in še malo zraven.

Za pravi presenečenji druženja, ki mu je na nebu ves čas grozil nevihtni oblak, sta poskrbela dva prava moška: naš kleni Jan Plestenjak in s Hrvaške uvoženi Tony Cetinski, ki sta, čeprav redno polnita strani tabloidne revije, tokrat le uživala in se družila z glasbenimi kolegi, novinarji in tistimi, ki jih srečujeta v svetu slovenske estrade. Med tiste s klobuki so se pomešali prav vsi: glasbeniki, igralci, misice, lepotice, lepotci, mistri, slikarji, pesniki in sedma sila, skratka vsi, o katerih v reviji, kot je zatrdila odgovorna urednica Barbara Jerman, pišejo.

Glasba, nekaj klepeta, okusna hrana, izbrana kapljica, sladice, ki so kar klicale po še, ter prijeten ambient so narisali nasmeh na obraz številnim gostom, dobra volja je kipela, le tistih, ki bi se preizkusili v veščini igranja golfa je bilo bore malo. Raje so se zbrani na pikniku, ki se je pozneje prevesil v večerno zabavo, sprostili. To pa je bil tudi eden od namenov druženja pod klobuki.

Ne spreglejte