Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 2. 2015,
10.40

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dunaj operni ples Richard Lugner Elisabetta Canalis

Petek, 13. 2. 2015, 10.40

4 leta, 2 meseca

Dunajski ples v znamenju zasoljenih cen in pobeglih bradavičk (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na Dunaju se je odvil družabni dogodek leta, prestižni operni ples v Dunajski državni operi, kjer se je med 5 tisoč gosti letos zabavalo občutno manj zvezd iz šovbiznisa.

Na Dunaju se je odvil 59. znameniti operni ples, ključni dogodek avstrijske visoke družbe, ki je v preteklosti privabil tudi številne vidne mednarodne goste. Letos je bila njihova udeležba bolj skopa, še tisti, ki so prišli, pa so se rdeči preprogi izognili skozi stranska vrata. Ena takšnih je supermanekenka Naomi Campbell.

Plesa se je udeležil tudi avstrijski predsednik Heinz Fischer, ki ga je spremljala predsednica avstrijskega parlamenta Doris Bure. Kot je poudarila gostiteljica prireditve, direktorica državne opere Dominique Meyer, naj bi šlo letos predvsem za srečanje kulturnikov. Malo pivo za 8,50 evra, penina za 32,50, hrenovka za 10 in loža za 18.500 evrov Na razprodanem plesu se je v dunajski operi zavrtelo 5150 gostov, ki so za posamezno karto odšteli 250 evrov, a ta ne vključuje mize. Najvišje ležeča in najcenejša, ki si jo privoščijo navadni smrtniki z globljim žepom, stane 180 evrov, tiste bližje dogajanju za dve osebi pa 360 evrov. Štiri osebe so za mizo odštele 720 evrov, šesterica pa 1080 evrov.

A ta sedišča niso dovolj glamurozna za visoke goste, ti so za najem lože odšteli tudi do 18.500 evrov. Če ste mislili, da je v to ceno vključena tudi polno obložena miza, ste se zmotili. Za malo pivo so gostje odšteli 8,50 evra, za kozarec penine 32,50 evra in za slavno hrenovko deset evrov. Stregli so tudi golaž in mini sendviče. Tisti, ki raje večerjajo prej, so si v Hotelu Sacher lahko za 355 evrov na osebo privoščili ekskluzivni Ball-Menü.

Organizatorji so za okrasitev letos porabili 50 tisoč cvetlic, gostje so si privoščili skupno 800 steklenic penine in 1800 hrenovk.

Lugnerju trikrat mlajša zajčica ni dovolj, na ples pripeljal še Elisabetto Canalis

Pozornost pa z zvezdniškimi gostjami vsako leto pritegne 82-letni avstrijski poslovnež Richard Lugner, ki je letos za spremljevalko izbral italijansko manekenko in igralko Elisabetto Canalis, ki je sicer nekdanje dekle ameriškega igralca Georgea Clooneyja. Plavolaska je zaplesala v rdeči opravi s podpisom Vivienne Westwood, ta pa ji je nekoliko ponagajala, saj ji je med valčkom iz nje ušla bradavička.

Paru se je pridružila tudi Lugnerjeva nova žena, peta po vrsti, 25-letna Playboyeva zajčica Cathy Schmitz, tudi oni pa so v opero dokaj neopazno smuknili skozi stranski vhod.

Lugner je lani na ples za 440 tisoč evrov visok honorar povabil ameriško zvezdnico resničnostnih šovov Kim Kardashian, kar se je končalo z njenim užaljenim odhodom, ker se ji je nekdo predstavil kot Kanye West, v preteklosti pa so Lugnerju družbo delale še igralke Sophia Loren, Joan Collins in Pamela Anderson ter starleti Paris Hilton, Dita von Teese in Geri Halliwell, ki jo je opisal kot najbolj zahtevno gostjo.

Ne spreglejte