SiolNET. Trendi Svet znanih
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

DiCaprio namenil deset milijonov dolarjev v podporo Ukrajini

0,13

termometer

Leonardo DiCaprio |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ameriški filmski igralec in producent Leonardo DiCaprio je doniral deset milijonov dolarjev za podporo Ukrajini. Z Ukrajino je močno povezan, saj se je njegova babica po materini strani rodila v Odesi.

Leonardo DiCaprio si je bil z babico Helene Indenbirken, ki se je v Odesi rodila kot Jelena Stepanovna Smirnova, nato pa s starši leta 1917 emigrirala v Nemčijo, zelo blizu. Od vsega začetka ga je podpirala pri karieri in se skoraj do konca življenja – umrla je leta 2008 pri 93 letih – udeleževala premier njegovih filmov.

Leonardo DiCaprio z babico Helene leta 1998 na sprejemu pri britanskem princu Charlesu | Foto: Reuters Leonardo DiCaprio z babico Helene leta 1998 na sprejemu pri britanskem princu Charlesu Foto: Reuters

DiCaprio sicer ni nameraval objaviti informacije, da je za podporo Ukrajini namenil kar deset milijonov dolarjev, razkrila jo je mednarodna Višegrajska fundacija, projekt Višegrajske skupine, katerega cilj je finančna podpora mednarodnim pobudam.

47-letni igralec in producent se sicer že leta posveča tudi ekologiji. Vključen je v pobude, namenjene boju proti podnebnim spremembam. Leta 1998 je kot 25-letnik z družino ustanovil Fundacijo Leonardo DiCaprio, ki podpira trajnostni razvoj po vsem svetu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin