Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2018,
8.18

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

Natisni članek

Bode Miller

Četrtek, 29. 11. 2018, 8.18

5 let, 4 mesece

Čustveni Bode Miller izgubo hčerke preboleva z novorojenčkom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

Nekdanji alpski smučar Bode Miller se je v čustvenem televizijskem intervjuju razgovoril o svojem petem otroku, sinu, ki je na svet prijokal pol leta po tragični nesreči na bazenu, v kateri je umrla njegova 19-mesečna sestrica Emely. "Če je karkoli, kar lahko vsaj malo pomaga zdraviti in zapolniti praznino v srcu, potem je to otrok. Res je poseben," je povedal Miller. Razkril je tudi, zakaj je trajalo kar tri tedne, preden so mu dali ime.

"Če se otrok rodi v porodnišnici, je ne smeš zapustiti, dokler otroku ne daš imena, če rodiš doma, lahko počneš, karkoli želiš," je 41-letni športni zvezdnik pojasnil v televizijski oddaji Today na NBC. "Enostavno smo ga klicali mali bratec (baby brother, op. p.). Vsi so mislili, da smo znoreli … Za ime smo potrebovali tri tedne, a ko smo ga bolje spoznali, je bilo ime na dlani," je priznal.

Dečka, ki se je rodil 5. oktobra letos, so poimenovali Easton Vaughn Rek Miller. Easton označuje ime kraja v New Hampshireu, kjer je Miller odraščal, Rek izvira iz starega danskega izraza, ki označuje bojevnika, Vaughn pa je izpeljanka imena priljubljenega igralca ameriškega nogometa Von Millerja.

Bode Miller | Foto: Sportida Foto: Sportida

"Res je poseben"

"Če je karkoli, kar lahko vsaj malo pomaga zdraviti in zapolniti praznino v srcu, potem je to otrok. Res je poseben," ga je pohvalil in dodal, da je razen pomanjkanja spanca, ki se ga morajo starši majhnih otrok hočeš nočeš navaditi, njegovo odraščanje lep proces, ki je družini vsaj delno pomagal prebroditi težko obdobje.

Spomin na Emily bo vedno živ

Spomin na 19-mesečno Emeline oziroma Emily, ki je v začetku julija zatavala na sosednji bazen in utonila, je pri Millerjevih še kako živ. "Šest mesecev je od dne, ko smo jo izgubili. Otroci kar naprej govorijo o njej, kar je lepo, je pa hkrati tudi težko," je priznal. "Moramo govoriti o njej. Prisotna je v vsakem delu naše hiše in to se opazi. Še vedno je del naše družine."

Čustven zapis Morgan Beck po obisku ginekologa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

When we walked out of the hospital without our Emmy, despair and uncertainty surrounded us. The parting words from the medical staff, in those early hours after we lost our baby Emmy, was to check on the baby in my tummy. So, 5 days after losing her, I reluctantly had the ultrasound tech come check on the baby growing in my belly. To step into my future without my daughter felt like a dagger to my heart. How can life change so quickly? During the last ultrasound, my baby Emmy lay in my arms wondering what she was looking at on the screen. And, now, she was gone. This time, I asked the tech to be quick. She asked if I wanted a 3D image to which I replied, “no.” She swiftly maneuvered the wand around my stomach, checking on all parts. As she viewed the baby’s profile, she told me, “I know you don’t want a 3D image but this is a perfect angle and I feel like I need to do one. I will be quick.” As the screen switched over to 3D imaging, I saw my sweet baby’s face. He looked so much like my other babies: just like Bode with that sweet nose and those full lips. But as quickly as I saw this new baby, my eyes moved to the angel lying to the right of his face, holding him, arms around his neck. Almost as if to say, “It’s okay. I’m here. It’s going to be okay. I love you.” I hold onto this picture as a clear sign that my son knows his sister. That my baby girl Emmy is still with us. And now that our sweet baby boy is here earth side, he now holds her.

A post shared by Morgan Miller (@morganebeck) on

Miller in njegova žena, nekdanja manekenka in odbojkarica Morgan Beck, sta se po smrti deklice priključila kampanji, ki ozavešča javnost, da bi se čim več ljudi izognilo podobnim tragedijam.

"Utopitev je med otroki v starostni skupini med enim in štirimi leti najpogostejši vzrok smrti. Pogovarjamo se o cepljenju, avtomobilskih sedežih, ekološko pridelani hrani, času, ki ga otrok lahko preživi pred televizijskimi zasloni, ne pogovarjamo pa se o največjem tveganju, s katerim se lahko spoprime vaš otrok … S tihim ubijalcem. Potrebuje samo nekaj sekund," je v zapisu na družbenih omrežjih mesec dni po smrti hčerke opozorila Becksova in sledilce prosila, naj njen zapis delijo naprej in tako pomagajo širiti zavedanje o tej temi. "To je prvi korak k preprečevanju takih tragedij," je prepričana Beckova.

Ne spreglejte