SiolNET. Trendi Svet znanih
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bradley Cooper podpira soigralkin boj za enake plače

1

termometer

Igralec Bradley Cooper je pozdravil udarno pismo soigralke Jennifer Lawrence, v katerem je odkrito spregovorila o denarnih razlikah v Hollywoodu in o tem, da je čas za rešitev te težave.

Bradley Cooper je za Reuters povedal, da je fantastično, da se je Jennifer Lawrence zavzela za to, saj ji njena priljubljenost omogoča dobro izhodišče. "Ali bi ljudje poslušali, če bi na to opozorila katera druga ženska?"

Jennifer Lawrence je osvojila oskarja za vlogo v filmu Za dežjem posije sonce in bila po izboru revije Forbes najbolje plačana igralka v lanskem letu. Zaslužila je 52 milijonov dolarjev oziroma 46 milijonov evrov pred davki.

V iskrenem zapisu Zakaj tipi zaslužijo več kot jaz?, ki ga je objavila na spletni strani Lene Dunham, je razkrila, da je bila preveč zadržana pri svojem pritoževanju nad plačilom, saj je mislila, da jo bodo imeli za težavno. A ko je odkrila, da njeni soigralci zaslužijo precej več kot ona, je spremenila mnenje.

Prehitra predaja "Ves dan poslušam moške, ki izražajo svoje mnenje. Ko povem svoje v istem tonu kot oni, se zdi, da sem rekla nekaj žaljivega," je med drugim zapisala in da dodala, da je v vlogi pogajalke pogorela, ker se je prehitro vdala.

Februarja je nekdanja direktorica podjetja Sony Pictures Entertainment Amy Pascal objasnila, zakaj je Lawrenceova na koncu prejela manj denarja od soigralcev. "Tu je težava: sem podjetnica. Ljudem, ki sprejmejo delo za manj denarja, bom plačala manj. Ženske ne smejo biti tako hitro zadovoljne, morajo se zavedati, koliko so vredne. Naj odkorakajo."

Neroden položaj Bradley Cooper, ki je v preteklem letu zaslužil 41,5 milijona dolarjev oziroma 37,8 milijonov evrov, je dodal, da je bil šokiran, ko je odkril, da je soigralka Amy Adams za vlogo v Ameriških prevarah, za katero je bila nominirana za oskarja, zaslužila precej manj kot on.

"Za to vlogo je trdno delala in dobila slabo plačilo. To je grozljivo, precej neroden položaj," je dodal in nadaljeval, da bi morala biti plačila enaka. Upa, da bo tudi Amy Adams spregovorila o nepravičnih plačilih.

Skupno pogajanje pred začetkom filma K odpravljanju plačnih razlik po prispeval tako, da se bo s soigralkami pred začetkom snemanja filma povezal in se skupaj z njimi boril za enako plačilo. "Ne vem, kako bi lahko drugače pomagal k spremembam, kot da pred pogajanji povem, koliko denarja so mi ponudili. Ponavadi se o finančnih zadevah ne pogovarjamo, ampak mislim, da je čas, da se začnemo," je dodal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin