Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 6. 2017,
11.17

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Natisni članek

#dopustujdoma Podravska Na dopustu Najlepši razgledi v Sloveniji Mariborsko Pohorje Maribor Biseri Slovenije #dopustujdoma #dopustujdoma

Petek, 30. 6. 2017, 11.17

3 leta, 11 mesecev

Najlepši razgledi v Sloveniji (13): Stari most, Bellevue in Piramida

Trije pogledi na Maribor: povsem od blizu, zviška in čez vinske trte

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Od vzhoda do vzhoda | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Tokrat se nismo mogli odločiti, kateri je lepši, zato smo zbrali kar tri razglede - vsi pa so usmerjeni na štajersko prestolnico.

Tik pred koncem festivala Lent, ki ga bodo kot vsako leto zaznamovali z velikim ognjemetom, smo Maribor uvrstili tudi v rubriko Najlepši razgledi v Sloveniji. Razgledi so tokrat kar trije, prvi pa je z Glavnega mosta, morda celo bolj znanega kot Stari most, s katerega imate kot na dlani tako oba bregova Drave kot vezi med njima - proti vzhodu vidite Titov, železniški in tako imenovani dvoetažni oziroma Meljski most, proti zahodu pa Studenško brv, najmanjši mariborski most na Dravi.

Stari most je te dni, kot vsako leto, del festivala Lent. Na prvi julijski in obenem zadnji festivalski dan bo, če bo vreme temu naklonjeno, prizorišče vratolomnih skokov v Dravo, prav vse oči pa bodo proti temu mostu uprte opolnoči, ko se bo nad njim že tradicionalno zableščal veliki ognjemet. S tem bodo zaznamovali konec letošnjega festivala Lent.

 

A post shared by Manca Rausl (@mancipanci) on

Kraj, ki ima lep pogled že v imenu

Drugi krasen razgled na Maribor se ponuja z Mariborskega Pohorja, s čistine pri zgornji postaji vzpenjače - ne nazadnje se je te točke oprijelo ime Bellevue, lep pogled, torej že mora biti kaj na tem.

 

A post shared by Alenka_TK (@alenka.teran) on

Razgled z Bellevueja na Maribor je pred kratkim, na prvi poletni dan, občudovalo več tisoč ljudi, ki so se udeležili pohoda Od vzhoda do vzhoda, pa tudi sicer je to precej obljudena točka. Pozimi jo zasedejo smučarji in sankači, poleti pa pohodniki, gorski kolesarji in drugi rekreativci oziroma vsi, ki se pridejo tja naužit svežega zraka in razgleda na Maribor.

Bellevue, Mariborsko Pohorje | Foto: Nina Vogrin Foto: Nina Vogrin

Razgled z najbolj vinskega mariborskega griča

Če ste v mestu najstarejše trte na svetu, se spodobi, da končate z razgledom, ki se na mesto razlega prek vinogradov (in s kozarcem v roki). Popolna točka za takšno početje je Piramida, grič, ki je pravzaprav še del mesta, tako blizu mu je.

 

A post shared by Igor Unuk (@igorunuk) on

Nanj iz mestnega parka skozi vinograde vodi dovolj položna pot, da jo lahko premagajo tudi tisti, ki so povsem brez kondicije, na vrhu pa se na simpatični gostinski terasi nagradite s pijačo in uživajte v pogledu na mesto ob Dravi.

 

A post shared by Angelika (@geeeeli_enzf) on


Najboljše gostilne v bližini

Ne spreglejte