Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 4. 2021,
13.40

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Nizozemska zabaviščni park

Ponedeljek, 12. 4. 2021, 13.40

3 leta

So zabaviščni parki v času pandemije lahko varni? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Nizozemski ljubitelji adrenalinskih voženj v zabaviščnih parkih so pretekli konec tedna po dolgem času prišli na svoj račun - a le, če so se bili pripravljeni testirati.

Na Nizozemskem nadaljujejo s preizkusi, kako varno zrahljati omejitvene ukrepe ob pandemiji koronavirusa. Po plesni zabavi in napovedi potovanja v Grčijo so tokrat preverjali, kako bi lahko varno znova odprli zabaviščne parke.

Z negativnim testom in brez mask

Lokacija preizkusa je bil zabaviščni park Hellendoorn, kjer so v soboto sprejeli prve obiskovalce v letošnjem letu. Pri tem pa je bila določena omejitev: obiskovalci so morali največ 40 ur pred obiskom opraviti test za covid-19. V zabaviščni park so, jasno, spustili le tiste z negativnim rezultatom, tam pa jim denimo ni bilo treba nositi zaščitnih mask.

Hellendoorn zabaviščni park | Foto: Reuters Foto: Reuters

V zabaviščnem parku so sicer za soboto ponudili dva tisoč vstopnic, prodali pa so jih le 75 odstotkov. Razlog za to je bil, da se marsikdo ni želel testirati, je za Reuters dejal vodja marketinga in prodaje v zabaviščnem parku Rene Paul.

V parku do testov zadržani, obiskovalcev to ni motilo

"Če bi bilo po naše, to ne bi bil pogoj za vstop," je dejal, "nenazadnje smo na odprtem, brez težav bi zagotovili tudi zadostno razdaljo med ljudmi."

"Test kot pogoj za vstop se nam zdi pretiran ukrep, s tem izključimo ljudi, ki se ne želijo testirati, kar se ne sklada z našim poslanstvom - gostoljubjem. Prav tako obisk parka ne more biti več spontan, saj se moraš najprej testirati na eni od določenih lokacij," je še pojasnil svoje zadržke.

Več fotografij s sobotnega poskusnega odprtja:

Fotogalerija
1 / 9

Po drugi strani pa tisti, ki so v soboto po dolgem času lahko prišli do svojega odmerka adrenalina, v obveznem testiranju niso videli pretirane ovire. "Pet sekund in ena nadležna paličica v nosu, nato pa se lahko ves dan zabavaš," je negativne in pozitivne plati takšnega pristopa za Reuters pokomentirala ena od obiskovalk, ki je izkoristila sobotno priložnost za adrenalinsko zabavo.

Oglejte si še:

Trendi Rekord za adrenalinske navdušence: odprli najvišji vrtiljak na svetu #video
vlak smrti
Trendi Protikoronski ukrep: brez kričanja na vlakcih smrti
Ne spreglejte