Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 8. 2017,
7.23

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Air France

Foto: Thinkstock

Natisni članek

potovanja advertorial Air France Karibski otoki

Četrtek, 31. 8. 2017, 7.23

2 meseca, 1 teden

Sanjske plaže, na katerih se boste počutili kot v raju #foto

Vsebino omogoča Air France

Foto: Thinkstock

Karibski otoki

Kristalno morje nešteto odtenkov modre, mehka bela mivka, sonce, ki boža, in ritem okolice, ki vam že po nekaj minutah zleze pod kožo in vam pričara pravo počitniško vzdušje. Niso sanje in ne gre za nov hollywoodski film, dovolj je polet do največjih karibskih draguljev.

To je resnično raj na Zemlji in kraj, kjer bo nedvomno vsak izmed vas našel svoj najljubši košček za sprostitev. Počivanje na najlepših plažah, aktivno z vetrom v laseh na morskih valovih ali globoko pod gladino morja. Karibski otoki ponujajo vse, kar si želite od svojih sanjskih počitnic.

Izberite svoj najljubši otoški biser

Karibe sestavljajo številni tropski otoki, ki segajo od Jukatana do severnega dela Južne Amerike in se delijo na Velike in Male Antile. Da boste lažje izbrali svoj naslednji dopustniški polet, smo izbrali pet najlepših karibskih biserov.

Na potovanje s kovčkom Air France!

1# Portoriko

Portoriko | Foto:

Čudoviti otok je najmanjši izmed Velikih Antilov in je pravi naravni križanec med divjo naravo in sproščujočim obmorskim dogajanjem. V notranjosti divji in hribovit, ob obali pa prava oaza miru. Priporočamo obisk glavnega mesta San Juan, ki ni samo gospodarsko središče otoka, ampak pravi zgodovinski dragulj, ki priča o razgibani karibski zgodovini.

Najlepše plaže na otoku so: Luquillo Beach, Hyatt Dorado Beach, Plaxa de Ponce in Boqueron Beach.

2# Martinique

martinique | Foto:

Ste vedeli, da v Karibskem morju obstaja otok, ki spada v Evropsko unijo? To je rajski tropski otok Martinique, francoski čezmorski departma v Karibskem otočju. Tropska Francija z glavnim mestom Fort-de-France vabi z večnim poletjem in vedno toplim morjem.

V prestolnici, ki spominja na Francijo v malem, bodo uživali vsi, ki obožujejo francosko kulinariko in njihove izdelke, pa tudi rum. Martinique pa je veliko več kot to, je otok razgibane narave, ki ji kraljuje vulkan Mont Pelée.

Najlepše plaže na otoku: Sainte-Anne, Anse Turin, Anse Dufour, Anse Noire in Plage du Bourg.

3# Saint Martin

Saint Martin | Foto:

Pravijo mu tudi otok dveh obrazov, saj si ga delita dve različni državi – Francija in Nizozemska. Njegova pestra raznolikost se kaže tudi v dejstvu, da se na tako majhni površini, samo 87 kvadratnih metrov, sreča približno 120 različnih nacionalnosti in prav to temu otoku daje prav poseben čar.

Saint Martin po francosko in Saint Marten po nizozemsko. Dve različni kulturi, ki dobro sobivata na istem območju in ki dajeta prav posebno, na trenutke čisto nasprotujoče si vzdušje, ki ga obiskovalec takoj opazi – umirjeno na francoski strani in precej bolj živahno na nizozemskem območju.

Najlepše plaže na otoku so: Terres Basses, Baie Longue, Baie aux Prunes in Baie Rouge.

4# Kuba

Varadero, Kuba | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Kubo morate doživeti v živo, slišati njene zvoke, njeno živahnost in hkrati nalezljivo ležernost in posebno atmosfero, v kateri se je čas ustavil. Romantika se skriva na vsakem koraku, a le pod pogojem, da se prepustite tamkajšnjemu ritmu.

Preden se boste popolnoma predali ležernosti tamkajšnjih plaž, si dovolite še kratek postanek v Havani, ki predstavlja pravo osrčje države. Začutite pravi utrip mesta, raziskujte ga peš in se osredotočite na vsako podrobnost. Barve in zvoki vas bodo tako prevzeli, da vas bodo spremljali še dolgo po tem, ko se boste vrnili domov.

Najlepše plaže na otoku so: Playas del Este, plaža Maria la Gorda, Viñales, Cayo Coco in Varadero.

5# Guadeloupe

Guadeloupe | Foto:

Guadeloupe je del Malih Antilov. Poleg glavnega otoka je več manjših, ki so odlična destinacija za krajše enodnevne izlete. Največji otok, ki je tudi najbolj priljubljen med popotniki, ima obliko metulja. Na njem ležita dve pokrajini – Grande-Terre in Basse-Terre.

Grande Terre predstavljajo pravi raj na zemlji – bele peščene plaže, kristalno morje in bogata hotelska ponudba. Basse-Terre so njeno nasprotje – hribovite in zelene.

Najlepše plaže na otoku so: Plage de Bois Jolan (Grand Terre), Caravalle Beach (Grand Terre), Pointe des Chateaux (Grande Terre) in Plage de Cluny (Basse-Terre).

Kako najhitreje do svoje sanjske plaže na Karibih?

Izberite svojo rajsko destinacijo na Karibih in rezervirajte polet. Z letalsko družbo Air France se bodo vaše počitnice začele že v prvem trenutku, ko boste vstopili v letalo. Udobje leta bodo popestrili z odlično kulinariko in zabavnimi multimedijskimi pripomočki, s katerimi boste potovali kot pravi zvezdniki. Karibi so letošnjo jesen bliže, kot si predstavljate.

 

Na potovanje s kovčkom Air France Delsey

Sodelujte v nagradni igri. Podarjamo kompakten potovalni kovček Delsey podjetja Air France. Vse, kar morate storiti, je, da odgovorite na nagradno vprašanje. Med vsemi bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel nagrado, s katero boste potovali v slogu.

 

 

 

 

 

Ne spreglejte